ME ve fotbale do 21 let 2017

Fotbal, ilustrační fotografie

ME do 21 let: Španěly poslal do finále hattrick Saúla

Krakov - Španělsko pěje ódy na levačku Saúla Nígueze. Šikovný středopolař se v semifinále mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let zaskvěl hattrickem a hlavní měrou se zasloužil o výhru 3:1 nad Itálií, díky níž si Španělé zahrají o zlato s Němci.
Fotbal, ilustrační fotografie

Až penalty rozhodly o prvním finalistovi na malém Euru. Stali se jím Němci

Tychy - Po menší pauze jsou v úterý v rámci letošního mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let, které se v těchto dnech koná u našich severních sousedů, tedy v Polsku, na programu hned dvě semifinále. O to první se v polských Tychách postarali Angličané a Němci. Přestože úvod vyšel na jedničku Angličanům, byli to po většinu zápasu nakonec Němci, kteří spíše tlačili na svého ostrovního soupeře, přesto tento duel díky tomu, že po základní hrací době byl stav nerozhodný 2:2, dospěl až do prodloužení 2x15 minut a následně i k penaltovému rozstřelu. Ten pak zvládli lépe přemožitelé výběru Vítězslava Lavičky ze skupiny C, tedy němečtí fotbalisté, jež si tak v pátek zahrají finále.
Rober Fico, slovenský premiér

Slovenské vyřazení z turnaje rozhořčilo i Fica. Premiér pošle UEFA protestní dopis

Bratislava - Sport by se neměl nikterak míchat příliš s politikou, říká jedno staré pořekadlo, ovšem ve většině případů tomu tak rozhodně není. A není tomu tak ani v případě vyřazení slovenských fotbalistů do 21 let z právě probíhajícího turnaje této věkové kategorie v Polsku, kde naši východní sousedé bojovali o postup do semifinále alespoň ze druhé pozice coby nejlepší z celků, jež byli umístěni nakonec po skupinové fázi na druhých místech. Jejich sen o účast v semifinálové fázi se nakonec rozplynul především díky zápasu skupiny C mezi Itálií a Německem, přičemž to byli právě Italové, kteří zvítězili nad favorizovanými Němci 1:0, což tak stačilo právě těmto oběma soupeřům k tomu, aby postoupili v turnaji dál a zmařili tak tím slovenské naděje. To se nelíbilo i samotnému slovenskému premiérovi Robertu Ficovi, jenž se tak v neděli rozhodl poslat Evropské fotbalové unii UEFA poslat protestní dopis.
Fotbal, ilustrační fotografie

Česká lvíčata na Dány nestačila a turnaj v Polsku tak pro ně skončil

Tychy - Pokud chtěli svěřenci kouče Vítězslava Lavičky postoupit do semifinále alespoň coby nejlepší celek umístěný na druhé pozici ze všech tří skupin, potřebovali v ideálním případě co největším rozdílem nad Dánskem, ovšem pokud by v souběžně hrajícím zápase Německo prohrálo s Itálií 0:2, stačila by Čechům i taková výhra jako 2:1 či 3:2. Tato možnost se zdála pravděpodobnější zvlášť poté, co právě český tým jako první inkasoval. Přestože se Čechům nadala upřít bojovnost a snaha, byli to právě oni, kteří v zápase stále dotahovali a nakonec s Dány prohráli 2:4. V Krakowě by nám v případě úspěchu pak nepomohla ani Itálie, která sice nad Němci vyhrála, ovšem jen 1:0.
Fotbal, ilustrační fotografie

Portugalci nad Makedonci vyhráli, postoupit ale nemusejí. Jak jsou nyní na tom česká lvíčata?

Gdyně - V pátek byly na programu v rámci právě probíhajícího mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Polsku poslední dva duely skupiny B a české fotbalové fanoušky zajímal především zápas mezi Makedonií a Portugalskem. Kdyby totiž Portugalci dokázali nad svým soupeřem vyhrát při skóre 4:1 a vyšším vyhrát vždy o tři branky, zhatili by tím tak postupové šance týmu kormidelníka Vítězslava Lavičky. Protože ale nakonec tým z Pyrenejského poloostrova porazil Makedonii "pouze" 4:2, české naděje ještě stále žijí, "lvíčata" však musejí v sobotu vyhrát nad Dánskem ideálně 3:0, přičemž by ale neměla inkasovat ani jednu žlutou kartu. Vedle toho ale vede cesta k postupu z druhého místa skupiny C i přes případné konečné skóre 4:1 a vyšším. Navíc pokud by kromě toho ještě dokázala Itálie porazit Němce 2:0, postupoval by český tým do semifinále i přímo z prvního místa.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slováci si poradili se Švédy a zkomplikovali tak českému týmu šance na postup

Lublin - I ve čtvrtek pokračoval letošní evropský šampionát fotbalistů do 21 let, které se v těchto dnech koná u našich severních sousedů v Polsku, a právě tímto hracím dnem začalo poslední kolo skupinové fáze. Vzhledem k tomu, že v rámci skupiny A nejen, že 3:0 porazila Anglie, vedoucí celek této skupiny, domácí Poláky, ale vedle toho si také tímto výsledkem poradili Slováci s úřadujícími šampiony této věkové kategorie ze Švédska, zkomplikovali se tak tím postupové šance českých "lvíčat". Aby se svěřenci kouče Vítězslava Lavičky dostali do semifinále tohoto turnaje coby nejlepší celek ze všech umístěných na druhých místech, potřebuje nutně alespoň tříbrankovým rozdílem vyhrát ve svém posledním zápase skupiny nad Dánskem a vedle toho ještě v utkání nedostat žlutou kartu, a nebo by musela v souběžně hrajícím sobotním duelu Itálie porazit Německo 2:0. Vše ale ještě může zhatit pátečním zápasem Portugalsko, pokud by nad Makedonci zvítězili o tři branky při skóre 4:1 a vyšším.
Fotbal, ilustračni fotografie

Několik hodin do podpisu! Schick z Polska odletěl do Turína

Turín/Tychy - Očekávaný přestup českého fotbalového útočníka Patrika Schicka se zase významně přiblížil. Forvard, jenž byl v předešlých dnech přítomen v polských Tychách, kde se v těchto dnech koná mistrovství Evropy hráčů do 21 let, nyní z tohoto města odcestoval do Turína, z čehož tak vychází jediná skutečnost a to ta, že do onoho Schickova transferu zbývají už jen hodiny. Nebude to tak rozhodně trvat dlouho a bude potvrzeno to, o čem se již delší dobu pouze spekuluje, tedy, že se Patrik Schick stane druhým nejdražším českým hráčem v historii.
Fotbal, ilustrační fotografie

Naděje neumírá! Česká jednadvacítka dokázala porazit favorizovanou Itálii a stále může myslet na postup

Tychy - Poté, co svěřenci kouče Vítězslava Lavičky podlehli ve svém úvodním zápase v rámci právě probíhajícího evropského šampionátu hráčů do 21 let Německu 0:2, potřebovala česká jednadvacítka nutně porazit další silný tým v rámci skupiny C a to Itálii, aby mohla i nadále pomýšlet na postup do semifinále alespoň coby nejlepší celek umístěný na druhém místě. Podařilo se. Díky hned třem přesným trefám, které si na své konto postupně připsali Trávník, Havlík a Lüftner, totiž mladou Squadru Azzurru "Lvíčata" porazila 3:1.
Vítězslav Lavička, trenér českých fotbalistů do 21 let

Jednadvacítka vstupuje do Eura, na úvod vyzve silné Německo

Tychy - Čeští fotbalisté do 21 let v neděli od 18:00 nastoupí k prvnímu utkání na mistrovství Evropy v Polsku. Svěřence trenéra Vítězslava Lavičky na úvod otestuje reprezentace Německa, která prošla kvalifikací bez ztráty bodu a na šampionátu se řadí mezi nejužší okruh favoritů na titul.
Vítězslav Lavička, trenér českých fotbalistů do 21 let

Fotbalová jednadvacítka odjela do Polska, na ME ji čeká skupina smrti

Tychy - V pátek začne u našich severních sousedů mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Česká reprezentace vstoupí do šampionátu v neděli od 18:00 zápasem s Německem a třebaže v dvouletém kvalifikačním cyklu nejednou prokázala kvality, postup do semifinále by v náročné konkurenci znamenal velký úspěch.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy