Michel Temer

Marcela Temer, brazilská první dáma se svým chotěm

Brazilský soud nařídil propuštění exprezidenta Temera

Brazilský soud dnes nařídil propustit z vazby exprezidenta Michela Temera, který byl zadržen minulý čtvrtek kvůli obviněním z korupce. Obvinění proti bývalé hlavě státu však přetrvávají, informovala agentura Reuters. Soudce federálního soudu Antonio Ivan Athié rozhodl, že uvalení vazby na Temera je neopodstatněné, neboť prý nepředstavuje riziko pro vyšetřování svého korupčního případu.
Michel Temer s manželkou.

Brazilský exprezident Temer zatčen kvůli korupci. Barbarství, brání se

Brazilská policie dnes zatkla bývalého prezidenta Michela Temera kvůli obviněním souvisejícím s největší korupční aférou v historii země. Podle médií o tom informovaly brazilské justiční orgány. Temer již minulý rok čelil několika obviněním z korupce a praní špinavých peněz, avšak před zatčením jej chránila prezidentská imunita.
Jair Bolsonaro

Traian Urban: Brazílie mění směr

Po čtyřech volebních vítězstvích Strany pracujících (PT - Partido dos Trabalhadores) mezi lety 2002 a 2014, a po neúspěšném pokusu napravit zejména hospodářskou situaci pod taktovkou neoblíbeného prezidenta Michela Temera, se nadpoloviční většina Brazilců rozhodla dát svůj hlas novému "zachránci vlasti". Jair Bolsonaro dosavadní ultra pravicový poslanec Sociálně liberální strany (PSL - Partido Social Liberal ), kontroverzní voják v záloze, který si nebere servítky, se stal novým prezidentem Brazílie.
Požár

Národní muzeum v Brazílii zpustošil požár. 200 let výzkumu ztraceno, veřejnost zuří +VIDEO

Brasília - Hněvivé reakce brazilské veřejnosti a kritiku na adresu úřadů vyvolaly následky mohutného nedělního požáru, který zničil 200 let staré Národní muzeum v Riu de Janeiro. Plameny pravděpodobně pohltily většinu sbírky obsahující více než 20 milionů předmětů - od archeologických nálezů až po historické memorabilie. U stále doutnající budovy se dnes shromáždily stovky demonstrantů domáhajících se vstupu do muzea, v čemž jim zabránil policejní zásah. Prezident Michel Temer následně slíbil rekonstrukci nejstarší vědecké instituce v zemi, uvedla agentura AP.
Marcela Temer, brazilská první dáma se svým chotěm

Brazilský prezident Temer přistoupil na požadavky stávkujících řidičů

Sao Paulo - Brazilský prezident Michel Temer oznámil, že přistoupil na požadavky řidičů kamionů, jejichž stávka už týden ochromuje zemi. Prezident v televizi ohlásil, že klesne ceny nafty, která zůstane nezměněná po 60 dnů. Po uplynutí této doby se ceny pohonných hmot mají stanovovat každý měsíc. Řidiči kamionů mají být podle prezidenta také osvobozeni od některých poplatků za používání dálnic.
Rio de Janeiro, Brazílie

Brazílií otřásla vražda populární radní z Ria, kritizovala policii i prezidenta Temera

Rio de Janeiro - Važda populární radní města Rio de Janeiro Marielle Francové, kterou ve středu večer zastřelili v Riu neznámí pachatelé, otřásla celou zemí. Francovou zastřelili neznámí pachatelé ve středu večer na severu Ria, když se vracela ze shromáždění za práva černošských žen. Z jedoucího auta na ni devětkrát vystřelili. Zemřel při tom i její řidič, její asistentka byla lehce zraněna.
Rio de Janeiro, Brazílie, vlajka

Brazilský soud pozastavil dekret o zrušení rezervace v Amazonii

Brasilia - Platnost dekretu brazilského prezidenta Michela Temera, který nově umožnil těžbu soukromým firmám v národní rezervaci v Amazonii, byl dnes s okamžitou platností pozastaven. Podle soudu odporuje ústavě, porušil práva domorodých obyvatel a ohrozil velkou část amazonského pralesa.
Rio de Janeiro, Brazílie

Brazílie přestala vydávat pasy, úřady nemají peníze

Brasília - Brazílie se v posledních letech potýká s hlubokou ekonomickou krizí. Situace je už tak vážná, že úřady kvůli nedostatku peněz dočasně pozastavily vydávání pasů. Země se navíc potýká s politickým skandálem kolem prezidenta Michela Temera.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 44 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy