Miloslav Rozner (SPD)

Miloslav Rozner

Rozner odešel od soudu s půlroční podmínkou za výrok o táboře v Letech

Za výrok o někdejším romském koncentračním táboře v Letech u Písku potrestal soud bývalého poslance SPD Miloslava Roznera půlroční podmínkou s odkladem na jeden rok. Rozner se podle státního zástupce dopustil zpochybňování genocidy, když v roce 2017 označil tábor za "neexistující pseudokoncentrák".
Lubomír Volný

Policie dál stíhá exposlance Volného (Volný blok) a Roznera (SPD)

Policisté pokračují v trestním řízení s bývalými poslanci Lubomírem Volným (Volný blok) a Miloslavem Roznerem (SPD), kteří v nynějších sněmovních volbách místa v dolní komoře neobhájili a přišli o imunitu. Informovala o tom dnes Česká televize s odvoláním na mluvčího policejního prezidia Ondřeje Moravčíka.
Miloslav Rozner

Sněmovna nevydala Roznera ke stíhání. Ostuda, zlobí se Pospíšil

Policie nyní nebude moci obvinit poslance hnutí SPD Miloslava Roznera v případu jeho výroků o někdejším romském táboře v Letech u Písku. Sněmovna dnes poslance hnutí Tomia Okamury ke stíhání nevydala, jak jí už dříve doporučil mandátový a imunitní výbor. Policisté chtěli Roznera stíhat pro podezření z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia.
Miloslav Rozner

Rozner unikne trestu? Imunitní výbor nedoporučil vydat poslance SPD policii

Sněmovna možná nevydá poslance Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání kvůli jeho výrokům o bývalém romském táboře v Letech u Písku. Mandátový a imunitní výbor dnes vydání nedoporučil. Novinářům to po hlasování výboru řekla místopředsedkyně výboru Taťána Malá (ANO). Sněmovna by o vydání měla rozhodnout na nynější schůzi. Předseda výboru Stanislav Grospič (KSČM) uvedl, že výbor požaduje věc zařadit jako první bod pro příští středu odpoledne. Policisté chtějí Roznera stíhat pro podezření z popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia.
Miloslav Rozner

Vydat, či nikoli? O osudu okamurovce Roznera se rozhodne zřejmě až v březnu

Sněmovna příští týden zřejmě odloží na březnovou schůzi rozhodnutí o tom, zda vydá poslance SPD Miloslava Roznera k trestnímu stíhání, nebo ne. Schvalovat by mohla jedinou předlohu, jež rozšiřuje finanční kontroly ve veřejné správě na dobrovolné svazky obcí, jejich příspěvkové organizace a na Správu železniční dopravní cesty. Nynější schůze dolní komory bude pokračovat od úterního odpoledne. Skončí podle informací ČTK pravděpodobně o den později.
Miloslav Rozner

Jednání o vydání Roznera (SPD) přerušeno, policie ho chce stíhat za výroky o Romech

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes přerušil jednání o policejní žádosti o vydání poslance SPD Miloslava Roznera k trestnímu stíhání kvůli jeho výrokům na adresu romského tábora v Letech u Písku. Poslanci chtějí ještě vyslechnout dohledovou státní zástupkyni z Městského státního zastupitelství v Praze, která se z dnešního jednání omluvila. Novinářům to řekl předseda výboru Stanislav Grospič (KSČM). Termín dalšího jednání výboru není stanoven. Sněmovna by podle něj mohla hlasovat o vydání až na své další schůzi.
Miloslav Rozner

Jednání o vydání Roznera policii se protahuje. Proč?

Sněmovna bude rozhodovat o vydání poslance SPD Miloslava Roznera k trestnímu stíhání zřejmě příští měsíc. Policie ho chce obvinit kvůli výrokům o romském táboře v Letech u Písku. Sněmovní mandátový a imunitní výbor bude pokračovat v projednávání policejní žádosti 5. února, stojí v pozvánce. Původně se předpokládal lednový termín.
Miloslav Rozner

Výbor řeší vydání Roznera (SPD), dostal pozvánku na seminář o romském holokaustu

Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes začal jednat o žádosti o vydání poslance Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání kvůli jeho výrokům o romském táboře v Letech u Písku. Na příštím jednání, které se uskuteční zřejmě v druhém lednovém týdnu, bude chtít vyslechnout vyšetřovatele případu, obvodního státního zástupce pro Prahu 4 i zástupce městského státního zastupitelství. Podle předsedy výboru Stanislava Grospiče (KSČM) není vyloučeno, že už na příštím zasedání dá výbor své doporučení plénu Sněmovny, které o vydání rozhoduje.
Miloslav Rozner

Romský pseudokoncentrák? Policie žádá Sněmovnu o vydání Roznera (SPD) k stíhání

Policie požádala Sněmovnu o vydání poslance Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání za výroky o romském táboře v Letech u Písku. Informaci deníku Právo o doručení žádosti policie do dolní komory dnes ČTK potvrdil předseda mandátového a imunitního výboru Stanislav Grospič (KSČM). Výbor se začne žádostí zabývat v úterý. Hnutí Svoboda a přímá demokracie v prohlášení uvedlo, že zásah státního zastupitelství do případu nese znaky aktivismu a vyvolává otazníky nad objektivitou vyšetřování. Poslanci SPD budou hlasovat proti vydání.
Koncentrační tábor Lety byl internační tábor za druhé světové války zřízený na okraji stejnojmenné obce v dnešním okrese Písek, od 10. července 1942 byl určený internaci cikánů. Na jeho místě byl v padesátých letech 20. století vybudován velkokapacitní vepřín, v 90. letech pak pietní památník u zdi vepřína.

Popírání genocidy Romů? Okamura a Rozner nebudou za své výroky stíháni

Výroky předsedy SPD Tomia Okamury a jeho stranického kolegy poslance Miloslava Roznera o romském táboře v Letech u Písku nejsou trestným činem. Policie případ odložila. České televizi to potvrdila státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4 Blanka Valsamisová. Policie odložila všechna podaná trestní oznámení, včetně toho od pozůstalých romských obětí tábora.
Koncentrační tábor Lety byl internační tábor za druhé světové války zřízený na okraji stejnojmenné obce v dnešním okrese Písek, od 10. července 1942 byl určený internaci cikánů. Na jeho místě byl v padesátých letech 20. století vybudován velkokapacitní vepřín, v 90. letech pak pietní památník u zdi vepřína.

V Brně se protestovalo proti popírání romského holokaustu

Brno – V Brně se dnes sešlo asi 250 lidí, kteří protestovali popírání romského holokaustu. V průvodu se svíčkami prošli Brnem. Průvod skončil u památníku židovských a romských obětí na náměstí 28. října. Pořadatelé tam například přečetli svědectví lidí, kteří táborem v Letech prošli.
Koncentrační tábor Lety byl internační tábor za druhé světové války zřízený na okraji stejnojmenné obce v dnešním okrese Písek, od 10. července 1942 byl určený internaci cikánů. Na jeho místě byl v padesátých letech 20. století vybudován velkokapacitní vepřín, v 90. letech pak pietní památník u zdi vepřína.

Romové podali trestní oznámení na Okamuru a Roznera

Praha - Předseda Výboru pro odškodnění romského holocaustu Čeněk Růžička dnes podal trestní oznámení na místopředsedu Sněmovny Tomia Okamuru a poslance Miloslava Roznera (oba SPD). Okamura nedávno řekl, že koncentrační tábor pro Romy v Letech nebyl oplocený a byl v něm volný pohyb. Později se omluvil, ale jen za část svých slov.

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

včera

včera

včera

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy