Moneta Money Bank

Komerční banka

Air Bank a UniCredit Bank budou sdílet bankomaty s Komerční bankou a Monetou Money Bank

Banky Air Bank a UniCredit Bank se od února příštího roku připojí ke sdílené síti bankomatů Komerční banky (KB) a Monety Money Bank, které takto spolupracují od letošního června. ČTK o tom dnes informovala Komerční banka. Klienti KB, Monety, Air Bank a UniCredit Bank tak budou moci vybírat hotovost ve sdílených bankomatových sítích za stejných podmínek jako z bankomatů své vlastní banky.
PPF

Skupina PPF a Moneta Money Bank se nespojí

Skupina PPF a Moneta Money Bank dnes uzavřely na návrh PPF dohodu, která ukončí proces spojení Moneta Money Bank a skupiny Air Bank. Důvodem je negativní vývoj ekonomiky, který mění parametry původně zamýšleného sloučení, nebo nedávné změny požadavků České národní banky (ČNB) na kapitálovou vybavenost bank v ČR. V tiskové zprávě o tom dnes informovaly PPF i Moneta Money Bank.
Moneta Money Bank

Komerční banka a Moneta Money Bank budou sdílet bankomaty

Komerční banka (KB) a Moneta Money Bank budou sdílet bankomaty. Banky si od tohoto kroku slibují zvýšení dostupnosti hotovostních služeb, ale i snížení nákladů na údržbu a spotřebu elektřiny. Banky to dnes oznámily v tiskové zprávě. Klienti KB tak budou moci od června zdarma vybírat hotovost v bankomatech Monety. Klienti Monety mají už nyní u běžného účtu výběr ze všech bankomatů po celém světě zdarma.
Moneta Money Bank

Akcionáři Monety odsouhlasili spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Moneta Money Bank dnes souhlasili se spojením s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky). Valná hromada zároveň schválila financování transakce, tedy navýšení základního kapitálu banky pro úpis nových akcií.
Moneta Money Bank

Akcionáři Monety neodsouhlasili financování spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Monety na dnešní mimořádné valné hromadě neodsouhlasili navržené financování spojení s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, které bylo potřeba k dokončení transakce. Předtím přitom odsouhlasili záměr spojení. ČTK to řekla mluvčí Monety Zuzana Filipová
Moneta Money Bank

Jirásková z PPF v HN: Nečekám, že se zastaví spojování Home Creditu s Monetou

Finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková nečeká, že se v souvislosti s úmrtím Petra Kellnera zastaví případné spojování Home Creditu s Monetou. Uvedla to v rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny. PPF je podle Jiráskové připravena fungovat naplno dál. "Jestli to bude lehčí, to určitě nebude. Ale jsme připraveni," řekla. Většinový majitel PPF zemřel o víkendu při nehodě vrtulníku v aljašských horách.
Moneta Money Bank

MONETA oceněna mezi nejbezpečnějšími bankami ve střední a východní Evropě

MONETA Money Bank je pátou nejbezpečnější bankou ve střední a východní Evropě. Vyplývá to z žebříčku nejbezpečnějších bank za rok 2020 „The Safest Banks in Central & Eastern Europe 2020“. Ten každoročně zveřejňuje časopis Global Finance na základě vyhodnocení dlouhodobých ratingů Moody's, Standard a Poor's a Fitch.
Komerční banka

Valná hromada KB rozhodla nevyplatit akcionářům dividendu

Distanční valná hromada Komerční banky rozhodla nevyplatit akcionářům dividendu z loňského zisku 14,8 miliardy Kč. Banka o tom dnes informovala ČTK. Návrhy k hlasování zveřejnila banka 4. června, akcionáři mohli hlasovat do 29. června.
Ilustrační foto

Moneta Money Bank hlásí pokles zisku o čtvrtinu, pociťuje koronavirovou krizi

Monetě Money Bank klesl v letošním prvním čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk meziročně zhruba o čtvrtinu na 731 milionů korun. Zisk negativně ovlivnily opatření kvůli koronavirové pandemii. Moneta také zhoršila celkový výhled pro letošní rok. Provozní výnosy banky stouply v prvních třech měsících o 14,7 procenta na 2,9 miliardy korun.
Komerční banka

Komerční bance loni stoupl zisk. Jak si vedou Moneta, Raiffeisenbank a UniCredit Bank?

Komerční bance loni stoupl čistý zisk o 0,4 procenta na 14,9 miliardy korun. Vzrostly úvěry klientům i vklady zákazníků. Představenstvo navrhuje z vytvořeného zisku vyplatit dividendu v celkové výši 11 miliard korun, což představuje 58 korun na akcii a výplatní poměr 74 procent ze zisku. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, dnes konsolidované hospodářské výsledky oznámila v tiskové zprávě.
Wüstenrot

Moneta Money Bank kupuje Wüstenrot v ČR za 4,6 miliardy

Zástupci Moneta Money Bank dnes podepsali s německým koncernem Wüstenrot & Württembergische smlouvu o koupi stavební spořitelny a hypoteční banky Wüstenrot v Česku za 180,4 milionu eur (asi 4,6 miliardy Kč). Transakce má být vypořádána 1. dubna 2020. Podléhá ale ještě schválení ze strany České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Firmy to dnes večer oznámily v tiskové zprávě. Moneta chce koupi financovat z přebytku vlastního kapitálu a volné likvidity.
CZK

Moneta Money Bank chce koupit Wüstenrot

Moneta Money Bank zřejmě koupí v Česku Wüstenrot stavební spořitelnu a Wüstenrot hypoteční banku. Banka to dnes oznámila v tiskové zprávě. Moneta plánuje podepsat kupní smlouvu do konce letošního roku, vypořádání transakce plánuje na 1. dubna 2020 nebo co nejdříve poté. Kupní cenu a ostatní podmínky transakce Moneta zveřejní po podpisu kupní smlouvy. Transakce podléhá souhlasu České národní banky a antimonopolního úřadu.
GE Money Bank

Moneta Money Bank hlásí propad čistého zisku, naopak vzrostly provozní výnosy

Monetě Money Bank v prvním pololetí meziročně klesl konsolidovaný čistý zisk o 5,1 procenta na 2,012 miliardy. Provozní výnosy jí vzrostly o 8,8 procenta na 5,189 miliardy korun, kladně se na tom podepsal růst čistého úrokového výnosu a čistého výnosu z poplatků a provizí. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.
Air Bank

Hegemon českého trhu nevznikne. Home Credit a Air Bank se s Monetou nespojí

Skupina Home Credit nebude pokračovat v přípravách na spojení společností Air Bank a Home Credit v Česku a na Slovensku s Moneta Money Bank. Home Credit ze skupiny PPF podnikatele Petra Kellnera to dnes oznámil ČTK v tiskové zprávě. Vyjádření Moneta Money Bank ČTK shání. Mělo jít o jednu z největších transakci v historii českého bankovního trhu.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 9 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

Rusové dál spojují Ukrajince s terorem u Moskvy. Nesmyslná propaganda, zní z Bílého domu

Rusové ve čtvrtek prohlásili, že pachatelé teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy dostali finanční podporu z Ukrajiny, přičemž mělo dojít k zadržení osoby podezřelé z toho, že pomáhala s financováním teroristů. Bílý dům označil vyjádření ruských představitelů za nesmyslnou propagandu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy