Muhammad bin Najíf Saúd

Mekka je město s cca 2 miliony obyvateli v západní části Saúdské Arábie. Je hlavním městem provincie Mekka v regionu Hidžáz. Je rodištěm Mohameda, proroka islámu, a je nejsvětějším městem islámu. Každým rokem putuje na pouť během hadždže (islámský měsíc dhú'l-hidždža) do Mekky tři milióny muslimů, přičemž nevěřícím je vstup do města tradičně zakázán.

Islámská mocnost se reformuje? Mediální klam, varuje analytik Pentagonu

Návštěva prezidenta Donalda Trumpa v Saudské Arábii zdůraznila nejen americké spojenectví s tímto pouštním královstvím, ale také žalostný saúdský přístup k lidským právům, který kontrastuje s medializovanou snahou o hospodářské a společenské reformy. V komentáři pro server Commentary Magazine to uvádí Michael Rubin, mezinárodněpolitický expert z think tanku American Enterprise Institutem, který dříve působil jako blízkovýchodní analytik Pentagonu.
Donald Trump

Rozhodne Trump saúdskou „hru o trůny“? Saúdští princové se spojují s vlivnými lobbistickými skupinami

Washington - Americký prezident Donald Trump vyvolal u expertů obeznámených s vnitropolitickou situací Saúdské Arábie pozdvižení, když v březnu uspořádal neočekávaný formální oběd s náměstkem korunního prince Mohammedem bin Sálmanem (MBS), hlavním rivalem korunního prince Mohameda bin Nájif (MNB) o saúdský královský trůn. Trump tak – zřejmě nevědomě – vstoupil do saúdskoarabské „hry o trůny“, podotýká magazín Politico.

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy