muzikál IAGO

Premiéra muzikálu IAGO (21. září 2017, divadlo Hybernia)

RECENZE: Iago v Hybernii nahrazuje Othella, sází na modernizaci

Klasická témata to mají někdy složité. Jejich nové variace je vzdalují původní atmosféře a snaha je zmodernizovat je někdy větším zlem než přínosem. Jak se s takovou výzvou vypořádalo Divadlo Hybernia v případě Shakespearovského nesmrtelného tématu?
Premiéra muzikálu IAGO (21. září 2017, divadlo Hybernia)

Muzikál Iago měl premiéru. České osobnosti neskrývaly nadšení

PREMIÉRA - Muzikál IAGO je tu! Divadlo Hybernia odstartovalo letošní sezonu slavnou tragédií Williama Shakespeara Othello, vyprávěnou z pohledu zákeřného a vášnivého intrikána Iaga. Na premiéru dorazilo jako vždy mnoho významných osobností. A všichni, kdo u toho byli, byli nadšení! „Ještě jsem nehrál roli, kterou bych si takhle užíval. Iago je od dob Shakespeara absolutně nejlíp napsaný záporák. Navíc má výhodu, že je napsaný tak, že je zábavný,“ slyšeli jsme z úst autora muzikálu a zároveň představitele hlavní role Iaga Janka Ledeckého.
Premiéra muzikálu IAGO se blíží

Iago? Neúprosný režisér stále něco vylepšuje

Muzikál IAGO, který uvede divadlo Hybernia, má pouhý týden do očekávané premiéry. První ukázku jsme ale viděli už nyní. A rozhodně stála za to! Krásné ženy ve skvostných šatech, vojáci na misi na Středním východě, dívky v negližé a arabské tanečnice. Vypadá to, že klasické Shakespearovské drama o největší lásce a zradě bude v moderním pojetí pěkná jízda! Jedno oko nezůstane suché. Iago je sice prevít, ale zamilujete si ho a po představení se možná rozhlédnete po svém okolí, jestli takový nějaký Iago není i kolem vás. Do té doby ale budou mít herci i všichni ostatní, kdo se na muzikálu podílejí, ještě plné ruce práce.
Cassiové Milan a David

Voňavý „drsňák“ Milan Peroutka vs. elegantní David Gránský

Praha - Muzikál Iago je v plném proudu příprav i pro kostýmového výtvarníka Romana Šolce, který obléká mužské herecké osazenstvo. A není to rozhodně žádná brnkačka. Výběr vhodných látek a nejrůznějších doplňků, stovky hodin šití, desítky kostýmových zkoušek. Roman Šolc se svým dlouholetým týmem musí vytvořit pro všechny role a jejich jednotlivé alternace téměř 150 pánských kostýmů.
Byli jsme na první čtené resp. zpívané zkoušce připravovaného muzikálu Iago.

Intrikán Ledecký bude trápit kolegy v muzikálu IAGO! Právě začaly zkoušky

Praha - Už jen šest týdnů zbývá do dlouho očekávané premiéry nového muzikálu „IAGO“ z pera Janka Ledeckého. Účinkující mají před sebou náročné týdny, během kterých musí všechno vypilovat k dokonalosti. Ostré zkoušení začalo v pondělí 14. srpna. „První zkouška je pro nás takové „Pějme píseň dokola“, účinkující si sednou kolem stolu, v případě Iaga kolem hodně dlouhého stolu, a poprvé se podle rolí pročtou a prozpívají celým dějem,“ vysvětluje Janek Ledecký, který je autorem hudby a scénáře a zároveň se představí v hlavní roli Iaga.
Jana Adamcová, Jana Doleželová a Jana Stryková společně oslavily svátek  (foto: Café 80´s)

Slavné Jany oslavily svátek v osmdesátkovém stylu

Praha – Na svátek Jany se v pražském klubu Cafe 80´s sešly slavné Jany, aby svůj den pořádně oslavily. Janě Adamcové, Janě Doležalové a Janě Strykové popřály další slavné tváře včetně některých protagonistů nového muzikálu Janka Ledeckého Iago, který se právě zkouší v Divadle Hybernia.
Z Milana Peroutky raketově roste velká hvězda. Nyní se stává jednou z hlavních hvězd nového muzikálu Iago.

Milan Peroutka: Role v IAGO jako dárek k narozeninám

Praha - Je mladý, krásný, hvězdnou kariéru má skvěle našlápnutou. Zpěvák a herec Milan Peroutka v pátek oslavil 27. narozeniny a my byli u toho. Ovšem tento slavnostní den Milan netrávil s kamarády někde v hospodě, ale v práci, kterou je v současné době zavalen. Zastihli jsme ho při moderování v pražském obchodním centru, kam mu přišli pogratulovat také jeho dva budoucí kolegové.
David Gránský a Daniela Šinkorová, muzikál IAGO

Bezcharakterní hrdina IAGO v Hybernii

Praha - Prvním projektem, který v novém roce připraví pražské Divadlo Hybernia, je muzikál podle Shakespearova Othella, nejznámější zloduch jeho děl IAGO. Jedná se o přepis dalšího Shakespearova dramatu, který se stal symbolem lásky, zničení ďábelskými intrikami a chorobnou žárlivostí.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy