Náchod

Češi se nechávají testovat na covid-19

Na Náchodsku je šest až sedm ohnisek nákazy covid-19

V okrese Náchod v Královéhradeckém kraji je šest až sedm ohnisek nákazy koronaviru, především ve středních školách. Náchodsko je nejzasaženějším okresem v kraji. Hygienici mají situaci pod kontrolou a k žádným konkrétním razantním opatřením se nechystají, sdělili dnes ČTK zástupci náchodské radnice. Ministerstvo zdravotnictví zařadilo Náchodsko do druhého, oranžového stupně nebezpečí, což značí počínající komunitní přenos.
Soud, ilustrační foto

S tendry na přestavbu nemocnice Náchod se manipulovalo, soud vynesl trest

Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice Náchod pětiletým trestem vězení. Bývalý poradce hejtmana Lubomír Červinský byl viny zproštěn. Oba vinu odmítali. Na krajském úřadě již nepracují.
Státní hranice České republiky

Akce za otevření hranic moc nevyšla. Na přechod u Náchoda dorazilo pět lidí

Na symbolické setkání lidí z Česka a Polska za opětovné otevření hranic dnes na pěší hraniční přechod v lesích nad Náchodem přišlo pět lidí. Chtěli tím poukázat na uzavření hranic kvůli pandemii koronaviru, které je podle nich nesmyslné. Organizátorka setkání Tereza Silbernaglová akci přes malou účast označila za úspěšnou. Malou účast přičetla opožděné propagaci setkání.
Státní hranice České republiky

Kolona kamionů z Náchoda se protáhla na D11, později se zmenšila

Kolona kamionů mířících do Polska přes hraniční přechod Náchod se v noci na dnešek protáhla až na dálnici D11 před Hradcem Králové. Na hranici to kamiony z konce kolony na D11 měly přes 50 kilometrů. Dnes dopoledne se kolona zkrátila a její konec se posunul na čtyřpruhovou silnici kolem Hradce Králové mezi kruhové objezdy u ČKD a ve Svobodných Dvorech. ČTK to řekla mluvčí policie Lucie Konečná.
Státní hranice České republiky

Kolaps na hranici: Kolona kamionů z přechodu Náchod se táhla až do Hradce Králové

Kolona kamionů před hraničním přechodem do Polska v Náchodě se dnes postupně natáhla až do 42 kilometrů vzdáleného Hradce Králové. Ráno kolona končila v Jaroměři. Policie řidičům radí, aby při cestě do Náchoda místo hlavní silnice číslo 33 využili jiné trasy. Řidiči kamionů by měli raději zvolit přechod v Harrachově. ČTK to řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Kolony souvisí s opatřeními v boji proti nákaze COVID-19.
Andrej Babiš (ANO)

Babiš byl na nádraží v Náchodě vypískán, měnil program

Desítky lidí dnes vypískaly předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) při příjezdu do Náchoda. Premiér do jednadvacetitisícového Náchoda přijel vlakem z Jaroměře. Demonstranti na premiéra čekali na nádraží. Do dvaceti demonstrantů bylo i na nádraží v Jaroměři.
airbagy

Nehoda na Náchodsku: Při srážce čtyř aut se zranili tři lidé

U Semonic na Náchodsku na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod a Polsko se dnes ráno srazila čtyři auta. Jeden člověk byl při nehodě zraněn těžce a dva lehce. Silnici policie zhruba na čtyři hodiny uzavřela a dopravu odklonila na vedlejší silnice. Provoz byl obnoven po 12:00. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.
Hasiči

Na Náchodsku se zřítil vrtulník a začal hořet. Dva mrtví

Při pádu vrtulníku u Slavoňova na Náchodsku dnes dopoledne zemřeli dva lidé. Byli to zahraniční pilot ve výcviku a český instruktor, zaměstnanec letecké firmy DSA. Zřícený vrtulník nebyl záchranářský, šlo o cvičný let. ČTK to řekl Daniel Tuček z firmy DSA, která byla provozovatelem zříceného stroje. K národnosti pilota ve výcviku se nevyjádřil. Vrtulník havaroval uprostřed pole asi 200 metrů od posledního obytného domu v obci. Po dopadu začal hořet.
Policie a zdravotnická služba

Plyn nebo varna drog? Policie řeší výbuch v Náchodě. Jedna žena je zraněná

V panelovém domě v Pražské ulici v Náchodě dnes odpoledne možná vybuchla varna drog. Hasiči krátce po výbuchu mluvili o explozi plynu. Žena z bytu skončila v péči zdravotnických záchranářů. "Jednou z vyšetřovacích verzí je exploze varny," řekla ČTK mluvčí policie Eva Prachařová. Dodala, že kriminalisté příčiny a okolnosti výbuchu vyšetřují. Hasiči škodu na zařízení bytu a zničených oknech odhadli na 200.000 korun.
Ilustrační foto

Na Náchodsku havaroval autobus s 20 lidmi, pět zraněných

U obce Černčice na Náchodsku dnes ráno narazil autobus s 20 lidmi včetně řidiče do stromu a skončil v příkopu. Pět lidí utrpělo lehká zranění. Záchranáři je převezli do nemocnic v Náchodě a v Hradci Králové. Hasiči na místo nehody vyslali evakuační autobus, aby do něj lidé z havarovaného autobusu mohli přesednout. ČTK to řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Zároveň upřesnila původní informaci o čtyřech zraněných.
Hasiči v akci, ilustrační foto

Na Náchodsku hořela jízdárna. Koně utekli, škoda téměř za milion

Rozsáhlý požár v Hejtmánkovicích na Náchodsku dnes brzy ráno poničil jízdárnu. Škoda je téměř milion korun. Nikdo nebyl zraněn. Koně měli ke stájím volný přístup z výběhu a z místa utekli, sdělila dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek.
Ilustrační foto

Razie na hradeckém hejtmanství trvala celou noc. Policie zajistila počítače a mobily

Hradec Králové - Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu zasahovali na hejtmanství v Hradci Králové celou noc na dnešek. V úřadu zajišťovali dokumenty, počítače a další věci od čtvrtečního rána do dnešních 04:30, tedy zhruba 20 hodin. Policie nikoho z vedení kraje a ze zaměstnanců úřadu neobvinila ani nezadržela. ČTK to řekla mluvčí hejtmanství Martina Götzová. Zásah policie na krajském úřadě souvisel s miliardovou zakázkou na přestavbu nemocnice Náchod.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy