Pavel Nárožný

Soud, ilustrační foto

Chystal vraždu tety palcátem. Soud zamítl žádost Nárožného o obnovu procesu

Olomoucký krajský soud dnes zamítl návrh Pavla Nárožného z Přerova odsouzeného za přípravu vraždy tety ke 13 letům vězení na obnovu procesu. Muž byl dnes vyslechnut prostřednictvím videokonference z mírovské věznice, kde si trest odpykává. Podle soudce Petra Sušila nebyly shledány důvody k obnově procesu, Nárožný si proti tomu hned podal stížnost. Muž již dříve neuspěl ani se svým dovoláním u Nejvyššího soudu.
Soud, ilustrační foto

Příprava vraždy tety. Odsouzený Nárožný chce obnovu procesu, prý má nové důkazy

Pavel Nárožný z Přerova pravomocně odsouzený ke 13 letům vězení za přípravu vraždy jeho tety se pokouší o obnovu řízení. Tvrdí, že má v případu nové důkazy. Soud jej vyslechne prostřednictvím videokonference z věznice v polovině srpna ve veřejném zasedání, řekl dnes ČTK soudce Petr Sušil. Nárožný se několik let zodpovídá také z vraždy svého otce a jeho ženy, soudy však tuto kauzu dosud neuzavřely.
Soud, ilustrační fotografie

Osnoval vraždu tety? Kauza Pavla Nárožného se komplikuje kvůli námitkám

Případ čtyřiačtyřicetiletého Pavla Nárožného obžalovaného z příprav vraždy jeho tety odročil dnes olomoucký vrchní soud na neurčito. Důvodem jsou námitky obžalovaného, o kterých musí rozhodnout Nejvyšší soud. Obžalovaný například žádá, aby se jeho případem zabýval Vrchní soud v Praze, vznesl také námitku na podjatost vůči zdejším soudcům.
Soud, ilustrační fotografie

Chtěl vraždit palcátem? Trest pro Nárožného napadla obhajoba i obžaloba

Dovolání proti osmiletému trestu za přípravu vraždy tety podal jak odsouzený Pavel Nárožný, tak nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Nejvyšší soud tak přezkoumá verdikt z hlediska obhajoby i obžaloby. Spis převzal na konci března, rozhodnutí dosud nepadlo, zjistila ČTK z justiční databáze. Nárožný byl odsouzen loni v květnu za přípravu tetiny vraždy, několik let před soudy čelí také obžalobě z vraždy svého otce a jeho ženy. Pravomocný verdikt v této kauze dosud nepadl.
Pavel Zeman

Plán na vraždu tety? Šéfžalobce nesouhlasí se sníženým trestem pro Nárožného

Brno - Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nesouhlasí s mimořádným snížením trestu pro Pavla Nárožného z Přerova, jenž plánoval vraždu tety. Zeman proto podal dovolání, o kterém bude rozhodovat Nejvyšší soud. ČTK se s jeho obsahem seznámila. Olomoucký krajský soud poslal Nárožného, jenž vinu popíral, na 13 let do vězení, Vrchní soud v Olomouci ale verdikt zmírnil na osm let.
Soudy, ilustrační fotografie

Svědkyně potvrdila svou klíčovou výpověď v kauze Nárožného

Olomouc - Klíčová svědkyně v kauze Pavla Nárožného z Přerova obžalovaného z přípravy vraždy dnes u soudu potvrdila svou stěžejní výpověď. Soudci řekla, že muž plánoval zabít svou příbuznou několik měsíců a chystal prý několik variant. Na poslední z nich, kdy měla být Nárožného teta údajně ubita palcátem, se měla podílet i samotná svědkyně. Úmysly Nárožného však nakonec žena oznámila policii a muž skončil ve vazbě. Obžalovaný vše popírá, jeho tehdejší spolubydlící si prý vše vymyslela. Muž je již několik let souzen také za dvojnásobnou vraždu z roku 2009.
Soud, ilustrační fotografie

Plánoval Nárožný vraždu své tety? Policie mě má těžce v žaludku, popřel u soudu vinu

Olomouc - Před olomouckým krajským soudem dnes stanul Pavel Nárožný z Přerova obžalovaný z přípravy vraždy své příbuzné. Muž, který se zároveň už několik let před soudy zodpovídá z dvojnásobné vraždy manželského páru z roku 2009, chtěl podle obžaloby zavraždit svou tetu kvůli majetku po jeho otci. Z jeho vraždy se Nárožný zodpovídá v předchozím případu. Obžalovaný dnes před soudem vše popřel.
Ilustrační foto

Soud vrátil kauzu Nárožného o přípravě vraždy zpět žalobci

Olomouc - Olomoucký krajský soud dnes vrátil do přípravného řízení kauzu Pavla Nárožného z Přerova, která se týká přípravy vraždy jeho příbuzné. Důvodem je právní kvalifikace podané obžaloby. Podle žalobce se činu dopustil opakovaně, což však podle soudu neobstojí. Muž sice už několik let čelí obžalobě z vraždy manželů, dosud ale nebylo prokázáno, že je pachatelem. Soudce Aleš Vašků však dnes odmítl pustit Nárožného z vazby. Obava z pokračování trestné činnosti podle něj trvá.
Ilustrační foto

Nárožný zůstává ve vazbě, je obviněn z dvojnásobné vraždy

Olomouc - Ostravský krajský soud zamítl stížnost Pavla Nárožného obviněného z přípravy vraždy proti vzetí do vazby. Muž, který se zároveň již několik let zodpovídá z dvojnásobné vraždy manželů v Přerově z roku 2009, zůstává za mřížemi kvůli obavě z útěku a pokračování v trestné činnosti. Vazební důvod týkající se ovlivňování svědků již pominul, řekl dnes ČTK státní zástupce Jakub Grmela. Nárožného policie zadržela na začátku února. Jeho nový trestný čin se údajně týká dědického řízení po zavražděném otci a jeho tehdejší manželce.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

Írán popřel zprávy o útoku Izraele. Za výbuchy stály drony z vnitrozemí

Íránská média v pátek popřela tvrzení o napadení země ze zahraničí. Reagují tak na zprávy amerických médií o izraelském nočním útoku na Írán. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy