Nestlé

Pivovar Heineken

Stovky západních firem Rusko navzdory válce neopouští. Proč v zemi zůstávají?

Po plnohodnotné invazi Ruska proti Ukrajině z loňského února řada společností ze západních firem opustila ruský trh. Jako příklad může sloužit síť restaurací s rychlým občerstvením McDonald’s. Prodala více než 800 místních restaurací. Některé ale zůstávají – mezi největší patří Procter & Gamble, Nestlé, Unilever, Mondelez a další tři stovky. 
Výroba produktů značky Nestlé

Nestlé bude kvůli růstu nákladů pokračovat ve zvyšování cen

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé dnes varoval, že bude muset kvůli rostoucím nákladům pokračovat ve zvyšování cen svých produktů. Firma, která vyrábí například čokoládové tyčinky KitKat a cereálie Nesquik a působí také v České republice, už v prvním čtvrtletí zvýšila ceny o více než pět procent, napsal server BBC.
KitKat, ilustrační fotografie.

Nestlé po vlně kritiky výrazně omezí aktivity v Rusku

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé výrazně omezí své obchodní aktivity v Rusku, zastaví tam například prodej značek KitKat a Nesquik. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Firma dnes také uvedla, že v Rusku se teď soustředí na dodávky důležitých potravin, jako je dětská výživa, a že nepředpokládá, že by v této zemi v dohledné době vytvářela zisk.
Burger King

Vegetariánské burgery jsou hitem, v Česku ho nabízí další fastfood

K burgerům bez masa se přiklání stále více výrobců potravin a gastronomických podniků. Po Nestlé ČR, které ho dodává do českých obchodních řetězců a německého McDonald´s, začíná ode dneška v ČR prodávat ve svých provozovnách burger bez masa Burger King. Oznámili to zástupci firmy na tiskové konferenci. Firma výrobek nechce označovat jako vegetariánský, protože ho připravuje na stejném grilu jako hovězí maso. Zvyšující se prodeje hlásí v ČR Nestlé se svým Garden Gourmet. Letos už pak se zařazením vegetariánského burgeru přišel řetězec Burrrito Loco, menší prodejci bez nadnárodní podpory pak již burgery, kde jsou náhražky masa, nabízejí delší dobu.
Gumoví medvídci - ilustrační foto

Haribo, Mars, Nestlé. Jak si v Česku vedou výrobci cukrovinek?

Česká pobočka firmy Mars byla loni třetím rokem ve ztrátě, snížila ji však skoro o 13 milionů Kč na necelé čtyři miliony korun. Tržby z prodeje zboží firmě loni klesly zhruba dvě procenta na 2,29 miliardy korun. Společnost to uvádí ve své výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.
Firmy, ilustrační foto

Světové firmy slibují snížit emise, Nestlé chce být dokonce na nule

Téměř 90 velkých světových firem působících v široké škále odvětví od potravinářství po cementářský průmysl slíbilo omezit emise skleníkových plynů v rámci nové kampaně, jejímž cílem je přimět nadnárodní podniky k ekologičtějšímu chování. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na organizátory akce.
Čokoláda

Revoluce v potravinářství: Nestlé zjistila, jak vyrobit čokoládu bez cukru

Švýcarský potravinářský gigant Nestlé přišel na způsob, jak vyrobit čokoládu bez jakéhokoli přidaného cukru. Patentovaná technika spočívá ve využití bílé sladké slupky, kterou je obalený kakaový bob. Tato slupka, která přirozeně obsahuje cukr, se přemění na prášek, a tím se čokoláda osladí. Informovala o tom agentura Bloomberg.
Pivo

Rána pro české pivo a cukrovinky? Výrobci se obávají divokého brexitu

Do Velké Británie se ročně vyveze zhruba 260.000 hektolitrů českého piva, jde o sedm procent českého pivního exportu v rámci EU, sdělila ČTK na základě údajů celníků výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová. Brexit bez dohody by byl podle ní nejproblematičtější, ale vzhledem k tomu, že jde o poměrně malý vývozní trh, neměla by jakákoliv varianta brexitu mít by na celkový export českého piva velký vliv. Problém by mohli mít také vývozci cukrovinek, v případě zavedení cla by se nejspíš kvůli zvýšení spotřebitelské ceny snížila poptávka. Například Nestlé Česko loni vyvezlo devět procent své výroby do Spojeného království.
Káva

Německá rodina kupuje britský kavárenský řetězec, chce dohnat Nestlé

Londýn - Společnost JAB Holdings, která je investičním nástrojem německé miliardářské rodiny Reimannů, kupuje britského prodejce občerstvení a provozovatele kaváren Pret A Manger. Řetězec kupuje od firmy soukromého kapitálu Bridgepoint a dalších menšinových podílníků. Cena transakce nebyla zveřejněna nebyla, podle zdrojů listu Financial Times ale činí 1,5 miliardy liber (44,3 miliardy Kč) včetně dluhů.
Ilustrační foto

Bitva německé Edeky proti gigantu Nestlé dospěla ke kompromisu

Curych - Největší německý řetězec supermarketů Edeka a švýcarská skupina Nestlé, světová jednička ve výrobě balených potravin, dospěly ke kompromisu po několikaměsíčním boji o dodavatelské podmínky. Nyní projednávají podrobnosti nového kontraktu, uvedl dnes list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Podle zdrojů agentury Reuters však jednání k žádnému závěru zatím nedospělo.
Liliane Bettencourtová

Akcie L'Oréalu po smrti Bettencourtové posilují

Paříž - Cena akcií L'Oréal dnes roste. Úmrtí Liliane Bettencourtové, která v podniku vlastnila největší podíl, by totiž mohlo vést k úpravě vlastnických vztahů mezi francouzským kosmetickým gigantem a švýcarskou potravinářskou společností Nestlé.

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 30 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy