Panda

Panda, ilustrační foto

V zoologické zahradě ve Francii se narodila dvě mláďata pandy

V zoologické zahradě Beauval ve střední Francii se dnes časně ráno narodila dvě mláďata pandy velké. Vedení zoo to podle agentury AFP označilo za mimořádnou událost. Rozmnožování pandy je obtížné, protože co do zájmu o příslušníky opačného pohlaví jde o sexuálně značně neaktivní zvířata.
Panda, ilustrační foto

"Držte nám tlapky." Zoo ve Washingtonu oslavuje, narodila se panda

Panda velká v Národní zoologické zahradě ve Washingtonu, zvaná Mej Siang, přivedla na svět mládě. "Mej Siang hned mládě zvedla a začala se o něj starat," ohlásila zoo radostnou zprávu. Mládě přišlo na svět v pátek 18:35 místního času, kdy ve střední Evropě bylo 35 minut po půlnoci. Ještě ale nějaký čas potrvá, než se podaří zjistit, zda jde o samce či samici.
Panda červená

Do brněnské zoo dorazila samička pandy červené

K Mezinárodnímu dni pand červených dostala brněnská zoo dlouho očekávaný dárek. Samce pandy červené Huana doplnila šestiletá Oshin, která přijela z Polska. Na samičku jsme čekali od dubna 2018, kdy na agresivní formu rakoviny uhynula oblíbená Pandora.
Panda, ilustrační foto

Zoo Berlín oslavuje. Panda Meng-Mang porodila dvojčata

Pandí samička Meng-meng udělala obrovskou radost berlínské zoo, když v sobotu přivedla na svět dvě medvíďata. Zoologická zahrada o tom dnes informovala na twitteru. Meng-meng před dvěma roky zamotala hlavu odborníkům svou chůzí ve výběhu pozpátku.
Panda, ilustrační foto

Panda v berlínské zoo je opět středem pozornosti. Budou panďátka?

Pandí samička Meng-meng v berlínské zoo, která před dvěma roky odborníkům zamotala hlavu svou chůzí pozpátku, je znovu středem velké pozornosti. Vše totiž nasvědčuje tomu, že "je v očekávání". První výsledky vyšetření jsou slibné, oznámila podle agentury DPA zoologická zahrada německé metropole.
Panda, ilustrační foto

Čína chce rozeznávat pandí obličeje za pomoci nové aplikace

Čína chce pomocí nové aplikace rozeznávat pandí obličeje. Technologie vyvinutá a užívaná v zemi pro kontrolu lidí má nyní posloužit k ochraně zvířat. Vědcům umožní podle agentury DPA pandy identifikovat a zjistit o životě a chování tohoto ohroženého druhu savců více.
Panda, ilustrační foto

Pandy v pražské ZOO nebudou, Zeman o ně v Číně nepožádal

Pražská zoologická zahrada pozastavila projekt expozice pand velkých a langurů čínských, uvedl ředitel zahrady Miroslav Bobek. Důvodem je podle něj to, že prezident Miloš Zeman svůj čínský protějšek o pandy velké nepožádal a pro Česko je nezískal. Bobek to uvedl na facebooku. V chystaném pavilonu za 200 milionů korun podle něj bude možné chovat jiné druhy zvířat.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy