Paolo Gentiloni

itálie

V Itálii se stále nedaří poskládat vládu, zemi zřejmě čekají nové volby

Řím - V Itálii dnes selhal další pokus o vytvoření vládní koalice po březnových volbách. Italská média soudí, že země tak pravděpodobně směřuje k předčasným parlamentním volbám. Prezident Sergio Mattarella přiznal, že nepůjde sestavit vládní koalici ani mezi protestním Hnutím pěti hvězd (M5S) a středolevou Demokratickou stranou (PD).
Uprchlíci, ilustrační fotografie

Uprchlická krize narazila v Itálii na svůj historický milník: Co bude dál?

Řím - Uplynulý rok byl zlomovým bodem, který pomůže Itálii ke zvládnutí uprchlické krize. Alespoň v to doufají italské úřady. Italský premiér Paolo Gentiloni to nazval tento týden "historickým přechodem Itálie od migrace řízené zločinci ke kontrolované, bezpečné a legální migraci". O tom napsal italský zpravodajský server The Local.
itálie

Itálie vzkázala Barceloně, aby respektovala instituce a zákony

Řím/Barcelona - Je nutné respektovat instituce a zákony. V souvislosti s katalánskou krizí to dnes uvedl i Italský premiér Paolo Gentiloni. Italský ministr zahraničí případné vyhlášení nezávislosti Katalánska označil za nepřijatelné, uvedla dnes agentura ANSA. Podobně jako vrcholní italští politici se dnes vyjádřili i představitelé Německa a Francie.
Jednotný přístup k azylantům by rádi zavedly některé členské státy EU.

Italský premiér chce sjednotit azylový zákon po celé Evropské unii

Řím/Lyon - Italský premiér Paolo Gentiloni na tiskové konferenci v Lyonu volal po normalizaci azylového řízení na celoevropské úrovni. Ve Francii se setkal s prezidentem Emmanuelem Macronem, který již dříve navrhoval, aby azyl vydávala Evropská unie. Krok měl být součástí jeho reformační vize o lepší Unii.
Uprchlíci, ilustrační fotografie

Itálie vyšle námořní jednotky proti převaděčům migrantů v Libyi

Řím - Italská vláda dnes schválila vyslání námořních jednotek, aby Libyi pomohly s bojem proti převáděčům migrantů. Oznámil to po zasedání kabinetu italský premiér Paolo Gentiloni a vyjádřil přesvědčení, že jde o krok směrem ke stabilizaci Libye. Misi musí ještě schválit italský parlament.
Uprchlíci, ilustrační foto

Nepoučujte nás, naštval se na Česko a další země kvůli migrantům italský premiér

Řím - Italský premiér Paolo Gentiloni vzkázal zemím visegrádské skupiny (V4), že jeho země se nenechá poučovat a vyzval všechny země Evropské unie k plnění svých povinností. Reagoval tak podle agentur ANSA a APA na dopis šéfů vlád V4 s výzvou uzavřít italské přístavy žadatelům o azyl a budovat přijímací centra a záchytné tábory pro uprchlíky mimo Evropskou unii.
Itálie, ilustrační foto

Věnuje Itálie občanství dětem migrantů? Jde o 800.000 lidí

Řím - Itálie se prozatím rozhodla odložit prosazení zákona, které by dětem přistěhovalců zaručilo italské občanství. Italský premiér Paolo Gentiloni dnes uvedl, že nyní nejsou pro takový krok vhodné podmínky. Podle BBC by zmíněný právní předpis zaručil nové italské občanství zhruba 800.000 lidí.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy