Pavla Holcová (novinářka)

Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Společnost po vraždě Kuciaka vnímá novináře jinak, soudí Holcová

Novinářské prostředí se po loňské vraždě slovenského reportéra Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové změnilo. Jiný je také způsob, jakým společnost novináře vnímá. V rozhovoru s ČTK to řekla Pavla Holcová, která s Kuciakem spolupracovala na tehdy nedokončeném článku o italské mafii na Slovensku a je zakladatelkou Českého centra pro investigativní žurnalistiku.
Ján Kuciak

Zatýkání nestačí? Důležité bude odhalit, kdo si vraždu Kuciaka objednal, varuje Holcová

Praha/Bratislava - Podle české novinářky Pavly Holcové, která spolupracovala se zavražděným slovenským novinářem Jánem Kuciakem, bude důležité odhalení objednavatele vraždy. Jak nicméně ČTK řekla, zprávy ze Slovenska ji naplňují lehkým optimismem. Holcová tak reagovala na informace, že slovenská policie dnes zatkla podle všeho osm osob podezřelých z vraždy Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové.
Ilustrační foto

Průlom ve vraždě Kuciaka? Prokuratura SR nabízí české novinářce spolupráci

Bratislava - Speciální prokuratura, která má na Slovensku na starosti nejvážnější zločiny, znovu vybídne ke spolupráci českou novinářku Pavlu Holcovou, která pracovala se zavražděným slovenských žurnalistou Jánem Kuciakem na nedokončeném článku o italské mafii na Slovensku. Oznámila to dnes mluvčí tohoto úřadu Jana Tökölyová. Slovenské prokuratuře jde o zkopírování údajů z novinářčina mobilu, které považuje za nezbytné pro objasnění Kuciakovy vraždy. Holcová ČTK sdělila, že ale má pochybnosti a že se poradí s právníkem.
Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou

Fond vyzval politiky a diplomaty k obraně práv české novinářky

Praha - Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNŽ) žádá, aby slovenská policie okamžitě a bez podmínek vrátila mobilní telefon, který zabavila české novinářce Pavle Holcové v souvislosti s vyšetřováním vraždy slovenského žurnalisty Jána Kuciaka. Po českých politicích a diplomatech fond požaduje, aby bránili občanská a profesní práva Češky. Fond to dnes uvedl v prohlášení, které má ČTK k dispozici. Holcová spolupracovala s Kuciakem na nedokončeném článku o italské mafii na Slovensku. O zabavení mobilu informoval slovenský list Sme ve středu.
Policie SR, ilustrační fotografie

Policie SR v kauze Kuciak vyslýchala českou novinářku, zabavila jí mobil

Bratislava - Českou novinářku Pavlu Holcovou, která spolupracovala se zavražděným slovenským žurnalistou Jánem Kuciakem na nedokončeném článku o působení italské mafie na Slovensku, vyslýchali slovenští kriminalisté. Zabavili ji mobil i s daty k dalším citlivým případům, které s Kuciakem nesouvisejí, upozornil dnes slovenský list Sme na svém webu. Novinářka odmítla poskytnout k mobilu kódy, policisté se ale podle webu tuto ochranu pokusí prolomit.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy