Pivovar Heineken

Pivovar Heineken

Stovky západních firem Rusko navzdory válce neopouští. Proč v zemi zůstávají?

Po plnohodnotné invazi Ruska proti Ukrajině z loňského února řada společností ze západních firem opustila ruský trh. Jako příklad může sloužit síť restaurací s rychlým občerstvením McDonald’s. Prodala více než 800 místních restaurací. Některé ale zůstávají – mezi největší patří Procter & Gamble, Nestlé, Unilever, Mondelez a další tři stovky. 
Pivovar Heineken

Bill Gates koupil podíl v nizozemském pivovaru Heineken

Americký miliardář a spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates koupil podíl 3,8 procenta v nizozemské firmě Heineken Holding, která vlastní kontrolní podíl v pivovaru Heineken. Vyplývá to z údajů nizozemského úřadu pro regulaci finančních trhů AFM. Podle agentury Bloomberg zaplatil Gates za podíl kolem 902 milionů dolarů (zhruba 20 miliard Kč).
Pivovar Heineken

Heineken v ČR: Tržby loni vzrostly, letos se kvůli epidemii očekává pokles

Zisk třetí největší české pivovarnické skupiny Heineken ČR loni meziročně stoupl o tři procenta na 336 milionů korun. Tržby skupině vzrostly o 6,8 procenta na 3,59 miliardy Kč. Společnost to uvedla ve výroční zprávě umístěné do Sbírky listin. V loňském roce vyrobil český pivovarský trh rekordní objem piva, letos se kvůli koronavirové pandemii a na ní navazujícím vládním omezením očekává pokles.
Pivovar Heineken

Slováci pijí více piva, spotřeba byla loni nejvyšší za deset let

Spotřeba piva na Slovensku loni stoupla třetím rokem v řadě a dosáhla nového maxima za posledních deset let. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil slovenský statistický úřad. K oblíbeným značkám patří v zemi česká piva. Podle dřívějšího průzkumu se mezi Slováky zvyšuje zájem o nealkoholická a ochucená piva, stejně jako o pivní speciály.
pivovary

Budvar měl loni rekordní čistý obrat tři miliardy, vyvezl nejvíc piva v historii

Budějovický Budvar měl loni rekordní čistý obrat tři miliardy Kč, meziročně vyšší o 192,7 milionu, poprvé přesáhl tři miliardy. Tržby za vlastní výrobky a služby vzrostly o šest procent na 2,8 miliardy, zisk po zdanění o čtyři procenta na 278 milionů. Loni Budvar zvýšil výstav proti roku 2018 o 4,8 procenta na 1,67 milionu hektolitrů, nejvíc za 124 let existence pivovaru.
Pivo

Staropramen zvedl tržby na devět miliard, pivo prodává v 35 zemích světa

Konsolidované tržby skupiny Pivovary Staropramen, pivní dvojky českého trhu, předloni vzrostly o 250 milionů korun na devět miliard Kč. Kvůli účetní operaci se však skupina dostala do 3,1miliardové ztráty po ztrátě 82 milionů korun v roce 2017. Vyplývá to z výroční zprávy skupiny, kterou má ČTK k dispozici. Společnost například provozuje smíchovský Staropramen a ostravský pivovar Ostravar.
Věznice, ilustrační fotografie

Nejznámější zločinec Nizozemí vyfasoval doživotí, zemi terorizoval od 80. let

Jeden z nejznámějších nizozemských zločinců by měl strávit zbytek života za mřížemi. Amsterodamský trestní soud dnes shledal Willema Holleedera vinným z pěti nájemných vražd a jednoho zabití, informoval server veřejnoprávní stanice NOS. Nyní jednašedesátiletého Holleedera v 80. letech nechvalně proslavil únos pivovarnického magnáta Freddyho Heinekena.
policie

Recidivista, který unesl pivního magnáta Heinekena, je opět před soudem

Více než deset let po propuštění z vězení kvůli únosu pivařského magnáta Freddyho Heinekena v roce 1983 se Frans Meijer dnes znovu objevil před soudem. Pětašedesátiletý muž je v Amsterodamu souzen společně se svým synem kvůli podezření z plánování ozbrojené loupeže, napsal britský deník The Guardian.
Alkohol - to je podle vědců recept na spokojené manželství

Heineken dobývá Asii. Koupí podíl v největším výrobci piva v Číně

Hongkong - Nizozemský gigant Heineken koupí za 3,1 miliardy dolarů (68,7 miliardy Kč) 40procentní podíl ve firmě, která většinově vlastní největšího výrobce piva v Číně China Resources Beer (CR Beer). CRE si od dohody slibuje, že posílí své zaměření na prémiové druhy piv a Heinekenu se zase podaří zlepšit dostupnost své značky v Číně.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy