policie Brazílie

Drogy

V Brazílii zadrželi Češku. Drogy pašovala s dvouletou dcerou

Češku, která se údajně chystala propašovat kokain do Thajska, zatkla brazilská policie ve městě Sao Paulo. Do Brazílie přicestovala i se svou dvouletou dcerou. O případu dnes informoval deník Blesk a zprávu potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.
Zbraně

Rio se bouří: Policista zastřelil dívku (†8), její rodina se spravedlnosti nedomůže

Davy lidí protestovaly v neděli v brazilském Riu de Janeiro proti policejnímu násilí. V chudinské čtvrti města totiž policista omylem zastřelil osmiletou dívku, informovala dnes agentura DPA. Média upozorňují, že počet obětí při operacích brazilských bezpečnostních sil v Riu de Janeiro stále stoupá. Letos od ledna do srpna při nich přišlo o život už 1249 lidí.
Rio de Janeiro, Brazílie

Brazílií otřásla vražda populární radní z Ria, kritizovala policii i prezidenta Temera

Rio de Janeiro - Važda populární radní města Rio de Janeiro Marielle Francové, kterou ve středu večer zastřelili v Riu neznámí pachatelé, otřásla celou zemí. Francovou zastřelili neznámí pachatelé ve středu večer na severu Ria, když se vracela ze shromáždění za práva černošských žen. Z jedoucího auta na ni devětkrát vystřelili. Zemřel při tom i její řidič, její asistentka byla lehce zraněna.
Rio de Janeiro, Brazílie, vlajka

Brazilská policie neúmyslně zabila španělskou turistku

Rio de Janeiro - V Brazílii došlo k tragickému incidentu. Tamní policie dnes ve favele Rocinha, chudinské čtvrti Ria de Janeiro, neúmyslně zastřelila španělskou turistku. S odvoláním na bezpečnostní složky o tom informovala agentura AFP.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Orbán má nového nepřítele. Jeho někdejší člověk odstartoval korupční kauzu ve vládních kruzích

Zahraniční média začala poukazovat na iniciativu někdejšího bruselského diplomata Pétera Magyara jako "politický faktor, který hýbe masami". Magyar se tak stal novým nepřítelem premiéra VIktora Orbána, napsal server index.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy