Potravinářská komora

Ilustrační fotografie.

Zlevní potraviny? Komora pro to nevidí prostor, vysvětlila důvody

Prostor pro snižování cen potravin v současné době není kvůli stále rostoucím nákladům výrobních a zpracovatelských podniků. Novinářům to řekla prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová. Náklady na výrobky se firmám podle komory meziročně zvedly o 50 až 80 procent a společnosti neměly prostor to promítnout do cen.
Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Na vládu se obrací potravináři, vyzvali ji k řešení energetické krize

Zástupci 20 asociací a svazů působících v potravinářském průmyslu vyzvali vládu, aby řešila energetickou krizi. Stát by podle nich měl zajistit zastropování ceny proudu i pro velké firmy a celkově snížit ceny plynu a elektřiny. O dopisu adresovaném premiérovi Petru Fialovi (ODS) a ekonomickým ministrům dnes informovala Potravinářská komora ČR.
Očkování, ilustrační foto

Zemědělci a potravináři chtějí být očkováni přednostně

Více než 80 procent zemědělských a potravinářských podniků požaduje zařazení svých pracovníků do přednostní kategorie pro očkování jako součástí kritické infrastruktury státu. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělili zástupci Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR s odkazem na výsledky průzkumu, kterého se začátkem března zúčastnilo zhruba 1200 členů obou komor.
Obchody jsou kvůli epidemii zavřené

Vláda upraví seznam nezbytného zboží, které lze prodávat. Potravináři chtějí prioritu při očkování

Vláda podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) příští týden asi upraví seznam nezbytného zboží, které mohou nabízet obchody. Řekl to dnes novinářům po návštěvě očkovacího centra v Brně. Zachovat chce pravidlo, že velké obchody nesmí prodávat zboží, na které se specializují malé prodejny, které mají kvůli opatřením proti covidu-19 zavřeno.
Vysoká cena másla v ČR

Cena másla opět roste, na vině je vysoká světová poptávka

Praha - Cena másla v tuzemsku opět roste. Podle Potravinářské komory ČR za to může vysoká světová poptávka, zvláště v Číně, ale i v Evropě. Ceny by přesto neměly stoupnout na loňské hodnoty, sdělila dnes ČTK mluvčí komory Dana Večeřová.
Mléko, ilustrační fotografie

Mléko do škol? Kolem programu jsou zmatky, mají se vyškrtnout střední školy

Praha - Kolem programu Mléko do škol jsou pořádné zmatky. Střední školy by z něj měly být na návrh ministerstva zemědělství (MZe) vyškrtnuty, čímž státní rozpočet ušetří 440 milionů korun. S tím nesouhlasí Svaz měst a obcí ČR (SMO), dříve se proti postavila i Potravinářská komora ČR, která však nyní se změnou souhlasí.
Ministerstvo zemědělství

Druhý Babiš? Kandidát na ministra zemědělství Milek vzbuzuje rozpaky

Praha - Budoucí ministr zemědělství Jiří Milek je odborníkem, který ale přichází do složitého resortu. Uvedl to dnes prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman. Podle tajemníka Asociace soukromého zemědělství (ASZ) Jaroslava Šebka bude Mílek vycházet vstříc velkým firmám.

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy