Prskavec Petr

Demonstrace

Exšéf Hradní stráže se snaží očistit své jméno, u soudu zazní návrhy trestu

Praha - Bývalý velitel Hradní stráže Petr Prskavec se snaží u soudu očistit své jméno. V případu, kdy údajně zneužil cestovní náklady a získal neoprávněně 17.000 korun, zazní ve středu závěrečné návrhy. ČTK to dnes zjistila u Obvodního soudu pro Prahu 6. V únoru 2017 dostala od Vojenské policie spis do rukou státní zástupkyně pro Prahu 6 Jindra Janáčová, která trestní stíhání zastavila, protože Prskavec vzniklou škodu zaplatil. Bývalý šéf Hradní stráže ale podmínečné odložení kauzy odmítl, aby u soudu prokázal svoji nevinu. Prskavec se hájí tím, že cestovní výkazy vyplňoval špatně omylem a neznal správný postup.
Pražský Hrad

Trestní stíhání exšéfa Hradní stráže Prskavce bylo zastaveno

Praha - Státní zástupkyně podmíněně zastavila trestní stíhání bývalého velitele Hradní stráže Petra Prskavce, který se měl obohatit o téměř 20 tisíc korun. Nesrovnalosti měl údajně mít ve vyplácení cestovních náhrad. V případě odsouzení mu hrozily až dva roky za mřížemi.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 28 minutami

před 37 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kia EV9 slaví dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získalo dva prestižní tituly Světové auto roku i Světový elektromobil roku.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy