Radomil Bábek

demonstrace podnikatelů (1.12.2020)

Vláda nechává živnostníky vyhladovět a finanční správa jim ještě rozmlouvá bonusy, říká Bábek

Předseda výboru Podnikatelských odborů Radomil Bábek upozorňuje, že u živnostníků sílí frustrace a někteří po pátečním oznámení vlády, že maloobchody v pondělí neotevřou, dokonce začínají volat po rebelii. „Vláda už rok bojuje s pandemií tím, že nechává zavřené maloobchody, služby i restaurace, ale jiného posunu není schopna. Kabinet se k živnostníkům chová macešsky, nechává je vyhladovět a finanční správa ještě některé obvolává a táže se jich, zda kompenzační bonus skutečně potřebují. Snaží se jim ho rozmluvit. Premiér Babiš a jeho ministři by měli okamžitě podat demisi, včera bylo pozdě,“ říká pro EuroZprávy.cz Radomil Bábek.
Radomil Bábek na nedávné demonstraci podnikatelů. (1.12.2020)

Lidé mě dojímají, chtějí založit sbírku na hospodské, říká Janeček. Rebelie je oprávněná, tvrdí Bábek

Revolta pokračuje. Provozní pivovaru Malý Janek Jiří Janeček, který vyzval ostatní restauratéry, aby místo nově zkrácené provozní doby zavírali až v deset hodin večer, připravuje na neděli v Jincích na Příbramsku velké setkání hospodských z celé země. „Kabinet vůbec nepochopil náš vzkaz. Během středy se nikdo z vlády k naší situaci nevyjádřil. Dále nás ignoruje. Proto se musíme poradit, jak dál pokračovat v boji o naše přežití,“ říká pro EuroZprávy.cz Jiří Janeček. Rebelii podporuje i Předseda výboru Podnikatelských odborů Radomil Bábek. „Je oprávněná,“ tvrdí.
demonstrace podnikatelů (1.12.2020)

OBRAZEM: Podnikatelé v Praze protestovali proti vládě. Dorazil i zpěvák Landa

Několik desítek zástupců podnikatelů a živnostníků se vydalo v úterý dopoledne od pomníku druhého odboje v parku na pražském Klárově k úřadu vlády, kde kritizovali její styl vládnutí a rozhodování. Akci svolaly Podnikatelské odbory. Kromě jejich předsedy Radomila Bábka dorazil například i zpěvák Daniel Landa.
Radomil Bábek Rozhovor

Vláda je neschopná a chová se bezohledně. Hospodští kupují zásoby, které mohou vyhodit, říká Bábek

ROZHOVOR – Když mluví o vládě, pohltí jej emoce. Předseda výboru Podnikatelských odborů Radomil Bábek se pozastavuje nad nelogičností kabinetu, který teprve v neděli rozhodne, zda v pondělí rozvolní epidemiologická opatření, jež by vedla k otevření obchodů či restaurací. „Vládu absolutně nezajímá, že hospodští kupují suroviny, a když se provozovny neotevřou, pak vše vyhodí. Je neschopná, k živnostníkům se chová bezohledně a ignoruje je,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz Radomil Bábek.
Radomil Bábek, zakladatel Asociace podnikatelů a manažerů a předseda výboru PO UPŽS Rozhovor

Vláda nás podvedla, jsou to sociopati. Osudy občanů jsou jim lhostejné, říká Bábek

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) představila plán, podle kterého stát vyplatí některým osobám samostatně výdělečně činným (OSVČ) postiženým koronavirem jednorázovou podporu ve výši 25 tisíc korun. O peníze musí podnikatel nejdříve požádat a splnit několik podmínek. Ty jsou ale podle Podnikatelských odborů nastaveny tak, že je dokáže splnit jen málokdo. "Vláda podvedla živnostníky a firmy, protože slíbila, že je podpoří a nesplnila to," zlobí se v rozhovoru pro EuroZprávy.cz šéd odborů Radomil Bábek.
Placení, tržby, ilustrační foto

Obchodníci se nevzdávají: I po 2 letech od startu EET volají po náhradě nákladů

Po dvou letech od zavedení elektronické evidence tržeb (EET) v maloobchodu vyčítají obchodníci vládě především nesplnění slibu o náhradě nákladů spojených se zavedením evidence, jak uvedla ve svém prohlášení. Také kontroly by se podle nich měly zaměřit na ty, kteří nevydávali účtenky ani v minulosti. V případě e-shopů je evidence tržeb zbytečná. Vyplývá to z jejich vyjádření na dotaz ČTK.
Radomil Bábek, zakladatel Asociace podnikatelů a manažerů a předseda výboru PO UPŽS Rozhovor

Vyděračství odborů? Firma tu není pro zaměstnance, ale pro zisk, a Babiš tomu nepomáhá, míní předseda podnikatelů

ROZHOVOR - Odboráři přišli s návrhem, aby stát plošně snížil pracovní dobu ze současných 8,5, resp. osmi hodin na 7,5 hodiny, ovšem při zachování stejné mzdy. Proti tomu vystupuje řada odborníků v čele s Radomilem Bábkem, předsedou Podnikatelských odborů. Ten v obsáhlém rozhovoru pro EuroZprávy.cz popisuje nejen nesmyslnost tohoto nápadu, ale i skutečnou úlohu zaměstnavatelů a zaměstnanců na trhu, jakož i blížící se vážný ekonomický problém.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 30 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy