Rex Tillerson

Americká exvelvyslankyně v OSN Nikki Haleyová v doprovodu prezidenta Donalda Trumpa

Trumpova bývalá velvyslankyně při OSN vydává paměti, kniha zřejmě vyvolá rozruch

Nikki Haleyová, bývalá velvyslankyně Spojených států při OSN v administrativě prezidenta Donalda Trumpa, vydává paměti. Tvrdí v nich například, že dva vysoce postavení američtí činitelé, kterých se současný šéf Bílého domu nakonec zbavil, ji vyzývali, aby se s nimi postavila proti některým prezidentovým politickým rozhodnutím. Z knihy, která vyjde v úterý, cituje agentura AP.
Donald Trump

Jak Trump skládal vládu? Uniklé dokumenty odhalily šokující informace

Prověřování kandidátů na klíčové vládní posty prováděné před nástupem současného amerického prezidenta Donalda Trumpa odhalilo řadu "varovných signálů". Šlo například o problematické vazby na soukromý sektor či zahraniční subjekty, ale také o kritická vyjádření kandidátů o nastupujícím prezidentovi.
Rex Tillerson

Trump byl nepřipraven, Tillerson je blbý jak tágo. Američtí politici se pohádali o Putina

Ruský prezident Vladimir Putin přijel na loňský rusko-americký summit v Hamburku lépe připraven než jeho americký protějšek Donald Trump. Bývalý americký ministr zahraničí Rex Tillerson to podle dnešní zprávy televize CNN prohlásil na nedávné uzavřené schůzi zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu. Trump dnes v reakci o svém bývalém ministru zahraničí znovu řekl, že je "hloupý jako štoudev".
Rex Tillerson

Tillerson šije do Trumpa. Na vojenské akademii varoval před národní krizí etiky

Washington - Za skrytý útok na prezidenta Donalda Trumpa označují americká média středeční projev bývalého ministra zahraničí Rexe Tillersona na vojenské akademii ve Virginii. Bývalý šéf diplomacie, kterého prezident v březnu z úřadu uvolnil, varoval před ohrožením americké demokracie, které by mohla vyvolat "národní krize poctivosti a etiky".
Donald Trump

Výměna ministra zahraničí USA: Chystá se Trump na válku s KLDR? Historik poukázal na závažné skutečnosti

NÁZOR – „Prezident Trump dokázal nemožné. Přiměl mě litovat Rexe Tillersona,“ konstatuje vojenský historik a mezinárodněpolitický analytik Max Boot. V komentáři pro server Washington Post přitom přiznává, že proti Tillersonovu jmenování ministrem zahraničí USA osobně vystupoval, a to kvůli jeho malým zkušenostem se zahraniční politikou a působení ve společnosti ExxonMobil, které naznačovaly jeho možné amorální postoje.
Rex Tillerson

Proč musel skončit Rex Tillerson? Nechtěl, aby se Trump sešel s Kimem

Washington – Když byl Rex Tillerson vybrán pro pozici amerického ministra zahraničí, mnoho západních analytiků mělo obavy z jeho údajných vazeb na Rusko a někteří dokonce tvrdili, že Tillerson bude v praxi realizovat Trumpovu k Rusku přátelskou politiku. Nic takového se nestalo, Tillerson teď dokonce ve vysoké politice končí. Proč?
Rex Tillerson

Tillerson končí jako ministr zahraničí USA, nahradí ho šéf CIA Pompeo

Washington – Americký prezident Donald Trump dnes na twitteru oznámil velkou změnu ve své vládě. Rex Tillerson končí v čele americké diplomacie, nahradí ho dosavadní šéf CIA Mike Pompeo. Hlavní americkou výzvědnou službu povede jako první žena v historii Gina Haspelová, dosavadní Pompeova zástupkyně.
Recep Tayyip Erdoğan

Tillerson se setkal s Erdoganem, hovořili o Sýrii i Iráku

Ankara - Americký ministr zahraničí Rex Tillerson se ve čtvrtek sešeů s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Hovořili o situaci v Iráku, boji proti terorismu a prioritách v Sýrii, kde Turecko od konce ledna vede ofenzivu proti kurdským milicím YPG.
Rex Tillerson

Tillerson v Káhiře: USA požadují věrohodné volby v Egyptě i v Libyi

Káhira - Americký ministr zahraničí Rex Tillerson dnes přicestoval do Káhiry. Řekl, že Spojené státy požadují uspořádání věrohodných voleb v Egyptě i v Libyi. Také ujistil, že USA podporují Egypt v boji s terorismem a nadále chtějí hrát roli v izraelsko-palestinských mírových rozhovorech.
Mike Pence

USA jsou připraveny jednat s KLDR, naznačil Pence

Washington - Americký viceprezident Mike Pence prohlásil, že navzdory chladným vztahům mezi delegacemi USA a KLDR na olympijských hrách zřejmě v zákulisí došlo k pokroku směrem k otevření nových diplomatických styků. To by mohlo vyústit až k přímým rozhovorům Washingtonu a Pchjongjangu bez předchozích podmínek.
Rex Tillerson

Tillerson varoval mexickou vládu před ruským zásahem do voleb

Mexiko - Americký ministr zahraničí Rex Tillerson během návštěvy Mexika varoval tamní vládu, aby si dala pozor na možné ovlivnění prezidentských voleb Ruskem. Volby v Mexiku se mají konat 1. července. Hovořilo se také o situaci ve Venezuele, která se zmítá v politické a ekonomické krizi.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy