Saíb Irikát (diplomat)

Ilustrační foto

Významný palestinský politik Irikát bojuje s covidem, jeho stav je kritický

Stav palestinského politika Saíba Irikáta hospitalizovaného kvůli covidu-19 v Izraeli se zhoršil a lékaři ho označili za kritický. Irikát, který působil v minulosti jako mírový vyjednávač s Izraelem, prodělal před několika lety infarkt a podrobil se transplantaci plic. Izraelští lékaři podle tamních médií jeho případ konzultují s kolegy v zahraničí.
Benjamin Netanjahu

Totální lockdown v Izraeli skončil, šíření koronaviru se podařilo výrazně zbrzdit

Izrael dnes díky poklesu nových případů nákazy covidem-19 po měsíci uvolnil část tvrdých opatření proti koronaviru. Otevřely se jesle a školky, národní parky a pláže. Lidé se mohou nově vzdálit dále než kilometr od domu. Otevřeno mohou mít malé podniky a restaurace budou moci prodávat jídlo s sebou. Informuje o tom agentura AFP. Uvolnění se netýká některých míst, kde žijí ultraortodoxní židé, kde je nemocnost stále vysoká.
Chrámová hora (hebrejsky הַר הַבַּיִת‎‎ Har ha-bajit, Chrámová hora, arabsky الحرم القدسي الشريف‎‎, al-Haram al-qudsí aš-šaríf, Vznešená svatyně), někdy uváděná též jako hora Moria (hebrejsky הר המוריה‎‎), je plošina o půdorysu nepravidelného čtyřúhelníku o rozměrech 313 m (severní strana), 470 m (východní strana), 280 m (jižní strana) a 485 m (západní strana), nacházející se v jeruzalémském Starém Městě. Část západní stěny Chrámové hory tvoří Zeď nářků, pozůstatek židovského Chrámu. Na vrcholu hory stojí kromě dvou největších – Skalního dómu a mešity al-Aksá – řada dalších menších staveb, autor: Godot13

Trumpova administrativa je založena na lžích, láteří Abbásův poradce

Ramalláh - Významný poradce šéfa palestinské samosprávy Saíb Irikát dnes v palestinském rozhlase Hlas Palestiny kritizoval rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa přemístit velvyslanectví USA z Tel Avivu do Jeruzaléma. Uvedl, že Spojené státy svým rozhodnutím porušily slib nepřesouvat ambasádu, dokud se neuskuteční nové kolo mírových rozhovorů. Americká ambasáda má být v Jeruzalémě otevřena dnes.
Lékaři

Palestinský diplomat se v USA podrobil transplantaci plic

Ramalláh - Dlouholetý palestinský vyjednávač s Izraelem Saíb Irikát (62) se ve čtvrtek podrobil transplantaci plic. Zákrok byl proveden v nemocnici ve Falls Church v americkém státě Virginia. Diplomat trpí plicní fibrózou, při níž organismus není dostatečně okysličován.

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 37 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy