Sebastian Piñera

Ilustrační foto

Covid-19 v Latinské Americe: Oficiální statistiky příliš neodrážejí realitu

Latinská Amerika zatím nehlásí tolik případů nákazy koronavirem jako Evropa či Spojené státy, což je podle expertů mimo jiné důsledek toho, že v latinskoamerických zemích se neprovádí tolik testů. Navíc ne všechny místní vlády zřejmě informují objektivně, například venezuelská či nikaragujská. Kromě toho vrchol epidemie v regionu ještě nenastal, kupříkladu Chile ho očekává na přelomu dubna a května.
letectví

Vojenský letoun se zřítil v Drakeově průlivu, na palubě bylo 38 osob

Na jihu Chile se zřítilo vojenské letadlo s 38 lidmi na palubě. Stroj se ztratil z radarů v opuštěné oblasti mezi Jižní Amerikou a Antarktidou. Pátrací tým hledá trosky letadla a přeživší, uvedla s odkazem na chilskou armádu agentura Reuters. Letadlo mířilo z města Punta Arenas na chilskou základnu v Antarktidě.
Chile

Rabování, mučení, sexuální násilí. V Chile jsou kvůli protestům stíhány tisíce lidí

Od poloviny října, kdy v Chile začaly protivládní protesty, už místní úřady obvinily přes 22.000 lidí kvůli souvisejícím trestným činů, většinou kvůli rabování. Oznámila to v sobotu chilská prokuratura. Ta eviduje na 2670 případů vyšetřování členů bezpečnostních složek kvůli podezření z porušování lidských práv při potlačování protestů. Ty v zemi stále trvají a už při nich zemřelo přes 20 lidí.
Sebastian Piñera

Chile kvůli protestům radikálně změní ústavu? Lidé rozhodnou v referendu

Chilané budou v dubnu příštího roku rozhodovat v referendu o tom, zda chtějí novou ústavu. Oznámil to dnes po dlouhém jednání parlamentu předseda Senátu Jaime Quintana. Současná ústava je z roku 1980, tedy z doby diktatury Augusta Pinocheta, a její výraznou reformu slíbil před několika dny prezident Sebastián Piňera pod tlakem masových demonstrací, při nichž od poloviny října zemřelo přes 20 lidí.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy