sexismus

Prostituce, ilustrační foto

Úřady se značně liší v posuzování sexistické reklamy, ukázala analýza Nesehnutí

Krajské živnostenské úřady se výrazně liší v tom, jak posuzují a postihují sexistickou reklamu. Upozornila na to v tiskové zprávě brněnská organizace Nesehnutí, která analyzovala rozhodování úřadů o sexistické reklamě. Krajské živnostenské úřady obdržely v letech 2013 až 2018 celkem 57 podnětů, v nichž si veřejnost stěžovala na sexistickou reklamu.
Alyssa Milanová

Slavná americká herečka vyzvala ženy, aby nespaly s muži

Herečka Alyssa Milanová, známá např. ze seriálu „ Melrose Place“, vyzvala ženy, aby mužům odepřely sex do té doby “dokud nezískáme tělesnou autonomii zpět.“ Její „sexuální stávka“ je reakcí na kontroverzní zákon o potratech, přijatý státem Georgia.
Ilustrační fotografie

Trest pro "macho" moderátora: Ve svém pořadu musí strpět feministky

Argentinský rozhlasový moderátor, obviněný z nenávistných výpadů proti ženám, musel v rámci dohody s prokurátory přistoupit na snad nejhorší myslitelný trest: ve svém pořadu musí po pět měsíců každý týden strpět feministku, deset minut ji nesmí skočit do řeči, jinak přerušit a ani ji kritizovat, dokud nedomluví. Zločin a trest v argentinském podání zaujal i světová média, včetně britské rozhlasové stanice BBC či francouzského deníku Le Monde.
Ilustrační foto

Odhalené ňadro či "motorkářská zmrdlina". Porota naposledy udělovala Sexistické prasátečko

V desátém a zároveň posledním ročníku anticeny Sexistické prasátečko dostal nejvíce hlasů veřejnosti billboard Moravské vinotéky zobrazující odhalené ženské ňadro, po němž stéká víno. Odborná porota považuje za nejhorší facebookový příspěvek pražských strážníků, kde u policejního auta pózuje žena ve spodním prádle, uvedly v tiskové zprávě organizátorky z neziskové organizace Nesehnutí. Nejvíce hlasů dostávaly reklamy, které z žen dělají pouhé dekorace a objekty touhy.
Sociální síť Twitter

Varování před muslimy, či sexismus? Rakouský poslanec má malér kvůli tweetu

Vídeň - Rakouská lidová strana (ÖVP) dnes ze své parlamentní frakce vyloučila poslance, který na twitteru zveřejnil podle mnohých sexistický komentář na adresu německé političky. V reakci na otázku jednoho z uživatelů, jak se sociální demokratka Sawsan Chebliová mohla dostat do své funkce, Efghani Dönmez uvedl, že se mu odpovědi možná dostane při pohledu na její kolena. Vyloučený poslanec se obvinění ze sexismu brání a tvrdí, že poznámku "myslel jinak". Kritizovat chtěl prý nadbíhání německé sociální demokracie (SPD) islamistům.
ženy

Už i tohle je sexismus? Rozhodnutí úřadu vyvolalo údiv

Moskva - Ruská stavební firma inzerovala nízké ceny v novém bytovém komplexu billboardem, na kterém byl snímek rozpačité modelky s nevýrazným poprsím a nápis Máme maličké ceny a hodně komplexů. Antimonopolní úřad FAS reklamu zakázal, což vyvolalo rozpačité reakce.
James Bond přistane i s vrakem - a bez zranění!

Korektnost dostala i agenta 007. Je James Bond sexista a rasista? +VIDEO

Londýn - Lavina harašení, hyperkorektnosti a obvinění ze sexuálního obtěžování zasahuje i do oblastí, kdy byste to zřejmě nečekali. Na sociálních sítích lidé například diskutují o tom, zda je třeba na starší bondovky nahlížet z hlediska éry, kdy vznikly, nebo je vnímat okem moderní doby.
Ilustrační fotografie

Až 75 % žen nedosáhne při sexu orgasmu. Jaká je příčina?

Praha - Problematika ženského orgasmu je dnes stále podceňovanou záležitostí, o které se ve společnosti příliš nemluví. I kvůli tomu není schopno tak vysoké procento žen během sexuálního styku dosáhnout uspokojení. Potvrzují to i nejnovější studie, dle kterých dosahuje při sexu vyvrcholení 57 % žen, a to jen občas. Ze studie amerického Centra plánovaného rodičovství zase vyplývá, že 75 % žen není schopno při samotném pohlavním styku dosáhnout uspokojení a 5 % žen jej nezažilo nikdy. Podle odborníků má na ženský orgasmus vliv délka soulože a to, do jaké míry je jejich partner sexuálně sobecký.

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vražda v Klatovech. Policie už v neděli dopadla podezřelé

Policie od nedělního večera vyšetřuje násilný trestný čin, který se stal v Klatovech v Plzeňském kraji. Případem se zabývají kriminalisté, zadrženy byly dvě podezřelé osoby. Obětí je podle dostupných informací senior. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy