sjezd ČSSD (18.2.2018)

Soudy, ilustrační fotografie

Útok na bezdomovce při sjezdu ČSSD? Kotrba už dostal trestní příkaz

Hradec Králové - Okresní soud v Hradci Králové potrestal pokutou politického analytika Štěpána Kotrbu za únorový útok na bezdomovce při hradeckém sjezdu ČSSD. Soud ho odsoudil trestním příkazem k peněžitému trestu 10.000 korun s náhradním trestem jednoho měsíce odnětí svobody pro případ nezaplacení peněžitého trestu. Upozornil na to server iDNES.
Jan Kubáček, politolog a ředitel analytického projektu a výzkumů Phoenix research on-line Rozhovor

Hamáček a Zimola budou mít Zemana na své straně. Propad ČSSD v podzimních volbách by byl průšvih, prozradil EZ politolog

ROZHOVOR - Podle politologa a ředitele agentury Phoenix online research Jana Kubáčka dostal nově zvolený předseda ČSSD silný mandát vzhledem k tomu, že má po svém boku rivala Jiřího Zimolu, který se stal statutárním místopředsedou. V rozhovoru pro EuroZprávy.cz Kubáček také prozradil, proč jsou podzimní volby pro stranu důležité a proč by měl Jan Hamáček pozměnit své vystupování.
Sjezd ČSSD (18.2.2018): Jan Hamáček

OBRAZEM: ČSSD povede Hamáček

Čtyři měsíce po neúspěchu ve sněmovních volbách dnes Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) zvolila svým novým předsedou dosavadního místopředsedu Jana Hamáčka. Jeho statutárním zástupcem se stal kritik dosavadního vedení Jiří Zimola. Od sjezdu dostali pověření, aby vyjednávali s hnutím ANO o vládě. Kabinet se nesmí opírat o hlasy hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). ČSSD současně vyzvala ANO, aby nenominovalo do vlády trestně stíhané osoby. Sjezd bude pokračovat 7. dubna volbou místopředsedů a debatou o stanovách.
Sjezd ČSSD

Sjezd ČSSD pověřil nové vedení jednáním o vládě s ANO

Hradec Králové - Mimořádný sjezd ČSSD dnes pověřil nového předsedu strany Jana Hamáčka jednáním o vládě s ANO a dalšími stranami. Kabinet se nesmí opírat o hlasy hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). ČSSD současně vyzvala ANO, aby nenominovalo do vlády trestně stíhané osoby. Po schválení usnesení k vládě ČSSD přerušila sjezd do soboty 7. dubna.
ČSSD

Tandem Hamáček-Zimola: ČSSD z politického dna přímo do vlády?

Hradec Králové - Statutárním místopředsedou ČSSD dnes zvolil sjezd strany Jiřího Zimolu. Bývalý jihočeský hejtman získal 335 hlasů, ve volbě porazil někdejšího brněnského primátora Romana Onderku, kterého podpořilo 134 delegátů. Zástupci sněmovních stran už gratulovali novému předsedovi sociální demokracie Janu Hamáčkovi.
Jan Hamáček /ČSSD/

O post šéfa ČSSD se utká sedm původních kandidátů. Hamáček odmítl "meč a násilí"

Hradec Králové - O funkci šéfa ČSSD se na sjezdu bude ucházet sedm kandidátů. Vedle dosavadních lídrů Milana Chovance a Jana Hamáčka dostali od delegátů podporu také ředitel městské knihovny v Poličce Jan Jukl, bývalý šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík, olomoucký primátor Antonín Staněk, bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola a starostka České Lípy Romana Žatecká.
Jiří Zimola /ČSSD/, hejtman Jihočeského kraje

Zimola zaujal růžovými brýlemi, ČSSD podle něj zapomněla na voliče

Hradec Králová - Jiří Zimola dnes na sjezdu ČSSD před svým kandidátským projevem rozdal růžové brýle. Prý proto, aby se podívali, jak současné vedení ČSSD vidí situaci v sociální demokracii. V proslovu pak uvedl, že ČSSD rezignovala na levicový program, zapomněla poslouchat voliče. Strana již podle něj nemá čas na "přešlapování, další chyby a kecy".

Aktuálně se děje

před 59 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy