skupina Mirai

Skupina Mirai

Nový singl kapely Mirai vyzývá: Noste roušky

Aktuální situace kolem koronaviru nedá asi nikomu spát. Výjimkou není ani skupina Mirai. Ta kromě nedávného online koncertu, který jako náhradu za zrušené koncerty v neděli odehrála přes sociální sítě, nyní vydává singl Dej si roušku. S Nikol Štíbrovou, která je na featu reagují na současné dění v souvislosti s koronavirem, jenž komplikuje naše životy. Chytlavý beat a refrén dává vážnému tématu pozitivní náboj a víru v lepší zítřky. „Chráníš mě a já zas tebe,“ je heslo, které bychom v těchto dnech měli mít všichni na paměti, říkají Mirai. Frontman kapely přikládá vzkaz fanouškům a za celý tým děkuje všem, co se podíleli na tvorbě rekordně rychle nahraného singlu a natočeného videoklipu.
Vladimír Mišík

Ceny Anděl: Nejvíc nominací získal Vladimír Mišík

Nejvíce nominací na hudební Ceny Anděl má zpěvák a skladatel Vladimír Mišík. Členové České hudební akademie (ČHA) ho nominovali v šesti kategoriích. Mišík, který je už od roku 1993 členem andělské Síně slávy, akademiky zaujal deskou Jednou tě potkám. Tři nominace získal za svou desku Září hudební kolektiv Zvíře jménem podzim, po dvou nominacích mají Mirai s albem Arigató, Vypsaná fixa a jejich Kvalita a Berenika Kohoutová s deskou Holka roku nebo Beata Hlavenková se sólovkou Sně.
Skupina Mirai

Mirai a jejich první koncert vyprodaného turné nadchl

Kapela Mirai má za sebou první koncert podzimního turné, které bylo již měsíc před zahájením vyprodané. Koncert v Herálci byl pro kapelu výjimečný také proto, že byl první a první koncerty tour bývají spontánnější a trochu improvizovanější. Navíc vůbec poprvé v historii Mirai jsme připravili unikátní time kódem řízenou scénu, za kterou stojí Matyáš Vorda a Tomáš Karban.
Skupina Mirai

Kapely Poetika a Mirai smazaly hranice mezi předkapelou a hlavním účinkujícím

REPORTÁŽ - Kapely Mirai a Poetika měly společně vyrazit na turné už loni na podzim. Tehdy ale došlo k tragickému úmrtí manželky bubeníka Šimona Bílého z Mirai, a tak se kapely rozhodly odehrát jen koncert v pražském Lucerna Music Baru a další odložit na letošní jaro. Tato malá prodleva přinesla něco neskutečného - skvělé dvojkoncerty, které nikoho nenechaly na pochybách, že na hudebním trhu se objevily formace, které stojí za to si poslechnout!.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

před 27 minutami

před 36 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 7 hodinami

Meningokok v Česku zabil malého chlapce. Experti zdůrazňují význam očkování

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy