skupina Ortel

Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Proč byl Český slavík zrušen? Ortel to řekl natvrdo, Gott je smířlivější

Praha - Zpěvák Karel Gott označil hudební anketu Český slavík, jejíž letošní zrušení oznámil Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica, za nedílnou součást české populární hudby. Zpráva, že si anketa dá roční pauzu, vyvolala velký ohlas na hudební scéně. Má-li být podle Těšínského Český slavík skutečným barometrem masové popularity v oblasti pop music, musí držet krok s dobou, mimo jiné s rychlým rozvojem sociálních sítí. "Není to záležitost nejbližší doby, více oznámíme ke konci roku," řekl ČTK Těšínský.
Český slavík 2017

Český slavík letos nebude, organizátoři tápou nad pravidly hlasování

Praha - Hudební anketa Český slavík se letos neuskuteční. Organizátoři chtějí nastavit nová pravidla, velmi otevřený systém hlasování se v době rychlého rozvoje sociálních sítí ukázal jako snadno zneužitelný. Deníkům Blesk a Právo to řekl Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica. Věří, že v dalších letech se anketa vrátí.
Český slavík 2017

A je to tu: Ortel získal nejvíc hlasů mezi skupinami. Slavíka vrací Kabáti i Michal David

Praha – Po skupině Kabát začal o vrácení Slavíka otevřeně mluvit také Michal David, který získal stříbro v kategorii zpěvák. Hudebníky ze všeho nejvíce zajímalo, jaké byly skutečné výsledky ankety – tedy bez odebraných hlasů pro kontroverzní skupinu Ortel a jejího frontmana Tomáše Ortela. Pořadatel Českého slavíka, agentura Musica Bohemica, tedy kvůli tlaku ze strany umělců zveřejnil původní čísla.
Petr Hannig

Ortel nemohl vyhrát? Je to jako za minulého režimu, spustil kandidát na prezidenta. A pak se ozval i sám Tomáš Ortel

Praha - Kauza kolem Českého slavíka a skupiny Ortel dál budí velké vášně. Kontroverzní kapela si z ankety odnesla druhé místo, frontman Tomáš Ortel se pak mezi zpěváky umístit na bronzové pozici. Jak ale pořadatel ankety nakonec oznámil, kvůli údajnému porušení pravidel ze stran hlasujících byl skupině i zpěvákovi započítán stejný počet bodů, který získali v loňském roce, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. K dění se teď vyjádřil i sám Ortel.
Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Ortel není jediný případ. Ve Slavíkovi se podvádí odjakživa, tvrdí znalec českého šoubyznysu

Praha – Organizátoři ankety Český slavík upozornili na fakt, že někteří fanoušci kontroverzní skupiny Ortel porušili pravidla. Při analýze hlasování dospěl pořadatel ankety k závěru, že kapela a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. Jak ale poukazuje známý producent a znalec českého šoubyznysu, není to poprvé, co k manipulaci s hlasy došlo.
Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Vystoupení kapely Ortel na Českém slavíku projedná RRTV

Praha - Účastí kapely Ortel spojované s krajní pravicí v sobotním přímém přenosu předávání cen Český slavík se bude zabývat Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Na vystoupení skupiny, jejíž texty jsou často zaměřeny proti menšinám, v televizi Nova podal stížnost člen volebního výboru Poslanecké sněmovny Jan Chvojka (ČSSD). Uvedla to dnes Česká televize (ČT).

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

MAAE se obává, že Izrael zaútočí na jaderná zařízení v Íránu

Šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) v pondělí vyjádřil znepokojení nad možným útokem Izraele na jaderná zařízení v Íránu. Vyzval k mimořádné zdrženlivosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy