Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ)

Strana zelených

Zelené v Praze povede do voleb Mirovský, v tajné volbě porazil Štěpánka

Praha - Lídrem Zelených pro podzimní volby do pražského zastupitelstva bude současný spolupředseda pražských Zelených, zastupitel hlavního města a místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský. V tajné volbě porazil předsedu strany, pražského zastupitele a starostu Prahy 4 Petra Štěpánka. Současná náměstkyně primátorky Petra Kolínská, která patřila mezi tři nominanty do čela kandidátky, se vzdala kandidatury ve prospěch Štěpánka. ČTK to potvrdily dva zdroje z dnešní krajské konference Zelených.
Strana zelených

Předsedou Zelených je Petr Štěpánek, navrhl vytvoření stínové vlády

Česká Třebová - Předsedou Zelených se v sobotu stal Petr Štěpánek, starosta Prahy 4. Většinu získal už v prvním kole volby. Měl dva protikandidáty, radního Prahy 7 Františka Voseckého a horolezce a učitele Jana Šlechtu. Funkce první místopředsedkyně se ujme Magdalena Davis, biolozka a manažerka v oblasti životního prostředí.
Pražské zastupitelstvo

Trojkoalice předá ANO a ČSSD vlastní programové body

Praha – jednání o nové pražské koalici pokračují. Zástupci pražské Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) se dnes domluvili na programových požadavcích pro vyjednávání o obnově koalice s ANO a ČSSD. ČTK to řekl předseda zastupitelů Trojkoalice Petr Štěpánek (SZ). 
Ilustrační foto

Opozice na Praze 4 pohořela: Štěpánek zůstává ve funkci starosty

Praha - Opozici v Praze 4 se dnes nepodařilo na mimořádném jednání odvolat starostu Petra Štěpánka (Trojkoalice/SZ). Zastupitelé totiž neschválili program jednání, to bylo poté rozpuštěno. Pro schválení programu hlasovalo pouze 19 zastupitelů z 42 přítomných. Opozice TOP 09, ANO a ČSSD vytkla Štěpánkovi údajné chyby při řešení problematiky hazardu, netransparentní rozdělování radničních peněz nebo zneužívání časopisu Tučňák. Štěpánek se stal starostou loni po volbách.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 48 minutami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy