Süddeutsche Zeitung

Evropská Unie

Německý tisk: Ve sporu o rozpočet EU jde o víc, než o peníze

Rozpory ohledně budoucího rozpočtu Evropské unie jsou zatím příliš hluboké a k řešení se státy posunuly jen o centimetry. Páteční krach summitu, kde se o finančním rámci jednalo, se dal proto předpokládat. Ve sporu o celkovou výši rozpočtu jde ale o mnohem více než jen o peníze, napsala v komentářích německá a rakouská média.
Emmanuel Macron.

Macron se nakonec s Merkelovou nesejde. Odcizili se navzájem?

Francouzský prezident Emmanuel Macron podle listu Süddeutsche Zeitung překvapivě odřekl chystané společné vystoupení s německou kancléřkou Angelou Merkelovou na mnichovské bezpečnostní konferenci v příštím týdnu. Macron do bavorské metropole vůbec nepřijede. Podle deníku to ukazuje na rostoucí odcizení mezi Paříží a Berlínem.
Benjamin Netanjahu

Karikatura Netanjahua vzbudila v Německu poprask, autor si rýpnul i do Eurovize

Berlín - Německý deník Süddeutsche Zeitung čelí kritice kvůli karikatuře izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Ten na kresbě drží v ruce raketu s Davidovou hvězdou a zve do Jeruzaléma na příští ročník písňové soutěže Eurovize. Zmocněnec německé vlády pro boj s antisemitismem Felix Klein deníku Bild řekl, že v tomto případě byla překročena "červená linie". Süddeutsche Zeitung, který patří mezi velmi respektované německé listy, se za karikaturu omluvil hned v úterý, kdy vyšla. Dnes s karikaturistou ukončil spolupráci.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy