Tereza H. zadržená v Pákistánu

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Češka Tereza H. zadržená s drogami v Pákistánu se může vrátit

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, se může vrátit do České republiky. Nejvyšší soud v Islámábádu vydal písemný příkaz, který jí dovoluje opustit Pákistán, informuje server Blesk.cz.
Tereza Hlůšková.

Hlůšková stále pobývá v Pákistánu, nedostala dosud výjezdní víza

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, stále pobývá v Pákistánu. Informaci serveru TN.cz ČTK potvrdili europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), podle kterého se o návratu Hlůškové do Česka intenzivně jedná, i ministerstvo zahraničí.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Hlůšková údajně opustila Pákistán. Ministerstvo informaci nepotvrdilo

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, podle serveru Blesk.cz opustila Pákistán. Ministerstvo zahraničí dnes na dotaz ČTK uvedlo, že informaci potvrdit nemůže. Hlůšková byla v listopadu propuštěna z vězení.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Hlůšková stále nemůže z Pákistánu odcestovat do Česka, píše server

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, po nedávném propuštění z vězení zatím nemůže odcestovat do České republiky. Podle serveru iDNES.cz čeká v Islámábádu na vydání pasu, které se zkomplikovalo, a zároveň celníci dnes podají k soudu odvolání proti jejímu propuštění. Do rozhodnutí nebude moci Hlůšková zemi opustit.
Tomáš Zdechovský /KDU-ČSL/ Rozhovor

Za propuštěním Hlůškové jsou stovky hodin vyjednávání. Šlo o velmi náročný proces, říká Zdechovský

Europoslanec Tomáš Zdechovský líčí, jak bylo těžké pozvat pákistánskou stranu k jednacímu stolu, aby zahájila rokování o propuštění Terezy Hlůškové, která byla v jižní Asii původně odsouzena za pašování drog k osmi letům a osmi měsícům. Na začátku listopadu ji soud zprostil obžaloby. Češka vyšla na svobodu z vězení v sobotu po vyhotovení písemného rozsudku a místopředseda KDU-ČSL se v jejím případu angažoval. „Za její svobodou se skrývají stovky hodin vyjednávání, schůzek a psaní e-mailů i oficiálních dopisů. Šlo o velmi složitý a náročný proces,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz Tomáš Zdechovský.
Tereza Hlůšková

Češka Tereza Hlůšková byla propuštěna z pákistánského vězení

Češka Tereza Hlůšková, kterou celníci v lednu 2018 zadrželi na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byla dnes propuštěna z vězení v Pákistánu. České velvyslanectví jí nyní pomůže se zajištěním cesty zpět do České republiky. Na twitteru o tom informovalo ministerstvo zahraničí. Žádné další podrobnosti nebude na přání rodiny poskytovat.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Ministerstvo očekává návrat osvobozené Češky z Pákistánu na konci příštího týdne

Ministerstvo zahraničí předpokládá návrat Terezy Hlůškové z Pákistánu do České republiky na konci příštího pracovního týdne. V zemi si odpykávala více než osmiletý trest za pašování drog, byla zproštěna obžaloby. Pracovníci zastupitelského úřadu v Islámábádu jsou připraveni české občance zajistit po propuštění ubytování, kde setrvá do doby, než odletí ze země. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí ministerstva Eva Davidová.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Soud pustil Češku Terezu zadrženou v Pákistánu na svobodu

Pětadvacetiletá Češka Tereza Hlůšková, která si v Pákistánu odpykávala více než osmiletý trest za pašování drog, byla zproštěna obžaloby. Českému velvyslanectví v Pákistánu to telefonicky sdělil advokát Hlůškové, řekla dnes ČTK mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová.
Tereza Hlůšková

Půjde Češka v Pakistánu do vězení? Odvolala se, o drogách prý nevěděla

Dvaadvacetiletá Tereza Hlůšková, které pákistánský soud minulý měsíc vyměřil osm let a osm měsíců za údajné pašování drog, se dnes proti tomuto rozhodnutí odvolala. Informoval o tom dnes list The Daily Pakistan. Hlůšková ve svém odvolání k vrchnímu soudu Láhauru žádá, aby byl rozsudek anulován, protože "popírá skutečné události případu". Mladá žena od počátku tvrdí, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil. Vedle trestu odnětí svobody dostala i pokutu 113.000 pákistánských rupií (zhruba 18.500 korun).
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Soud s Terezou H. v Pákistánu skončil, píše agentura. České ministerstvo to popírá

Podle agentury AP dnes v Pákistánu skončilo dokazování v soudním líčení s Češkou, která byla loni v lednu zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. České ministerstvo zahraničí ale sdělilo ČTK, že soud dnes pouze rozhodl o odročení líčení na 11. ledna. Čeští diplomaté nemají informace o tom, kdy by proces mohl skončit. AP uvedla, že lze očekávat rozsudek do konce ledna a že české občance hrozí až desetileté vězení.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Proces s Terezou H. nekončí: V Pákistánu dostala dalšího soudce

Mladá Češka, která byla loni v lednu zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, dnes dostala v pořadí už třetího soudce. Případu se ujme v pondělí 7. ledna a v návaznosti na jeho přidělení byl termín dalšího stání stanoven na 8. ledna. ČTK o tom dnes informovalo české ministerstvo zahraničí s odkazem na informace honorárního konzula v Láhauru.
Tereza H. zadržená v Pákistánu

Obhájce Češky v Pákistánu: Případ pašování drog je smyšlený

Před pákistánským soudem, který projednává případ Češky zadržené v lednu s devíti kilogramy heroinu, dnes přednesli své argumenty k případu obhájci obou obžalovaných. Případ je podle nich smyšlený. ČTK o výsledku soudního líčení informovala mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Soud s Češkou začal v březnu a podle pákistánských médií se chýlí ke konci.
Soud, ilustrační foto

Vyhrožování terorismem? Cizinec dostal 40 měsíců vězení, pak má být vyhoštěn z ČR

Trest 40 měsíců vězení ve věznici s ostrahou a vyhoštění z České republiky na osm let vyměřil dnes Krajský soud v Plzni cizinci obžalovanému z vyhrožování útoky v Pákistánu. Jednadvacetiletý Nikolaj Simeonov Ivanov z Bulharska vyhrožoval teroristickými činy v Pákistánu, pokud tam nepropustí na svobodu Češku zadrženou na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce Martin Bílý ani Ivanov se zatím ohledně odvolání nevyjádřili.
Soud, ilustrační foto

V Plzni soudí údajného teroristu, který chtěl "pomoci" Tereze H. Zazněly pikantní informace

Až dvanáctileté vězení hrozí jednadvacetiletému muži z Bulharska, který se dnes začal u Krajského soudu v Plzni zpovídat z vyhrožování teroristickým trestným činem. Nikolaj Simeonov Ivanov podle obžaloby letos v lednu odeslal ze svého mobilního telefonu a z e-mailu textovou zprávu a e-mail dvěma pákistánským médiím. Vyhrožoval teroristickými činy v Pákistánu, pokud nepropustí na svobodu Češku, která byla zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Chtěl zadržené pomoci, útoky nemyslel vážně, řekl dnes u soudu.

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 26 minutami

před 38 minutami

před 58 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy