Teroristické útoky v Mali

Islámský stát (ISIS)

Teror v Mali: K povraždění desítek vojáků se hlásí Islámský stát

K pondělnímu útoku na armádní hlídku na severu Mali, při kterém zemřelo 30 vojáků, se přihlásili ozbrojenci napojení na teroristickou organizaci Islámský stát (IS). Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na americkou organizaci SITE Intelligence Group, která mapuje internetové aktivity islamistických skupin.
Ilustrační foto

Sebevražedné komando zaútočilo na misi EU v Mali, zahynuli dva vojáci

Nejméně dva maliští vojáci dnes zemřeli a tři další s civilistou utrpěli zranění při sebevražedném útoku komanda na vojenský tábor na jihu Mali, v němž jsou asi 60 kilometrů od hlavního města Bamaka evropští vojenští instruktoři. Informovaly o tom agentura AFP a DPA s odvoláním na bezpečnostní zdroje, podle nichž byli tři útočníci zabiti.
Terorismus

Masakr v Mali: Islamisté na motorkách povraždili desítky lidí, oběťmi jsou i děti

Při útocích ozbrojenců zahynuly v noci na středu na východě Mali desítky obyvatel patřících k etnické skupině Tuaregů. S odvoláním na místní zdroje o tom dnes informují zahraniční tiskové agentury. Z krveprolití jsou podezíráni islamisté, kteří se hlásí k takzvanému Islámskému státu (IS), kteří v regionu u hranic s Nigerem operují.
Ilustrační foto

Islamisté vzali útokem "modré přilby" v Mali, bitva trvala přes čtyři hodiny

Bamako - Islamisté v sobotu napadli základny mírových sil OSN a francouzské armády na letišti u severomaliského Timbuktu palbou minometů, desítkami raket a i dvěma vozidly řízenými sebevražednými atentátníky. Boj podle komuniké vlády trval od druhé hodiny odpolední místního času (16:00 SEČ) do půl sedmé večer (20:30 SEČ).
Ilustrační foto

Čeští vojáci převzali medaile za zahraniční mise, v Mali bojovali s teroristy

Praha - Při slavnostním aktu na pražském Vítkově dnes přebralo ocenění 70 českých vojáků. Medaile dostala i jednotka, která se vrátila z půlročního působení v Mali, kde zachraňovala hosty hotelu napadeného teroristy. Část z nich dostala odznak za bojový kontakt s nepřítelem. Oceněna byla i Adéla Stavělová, která v české armádě působí jako zdravotní sestra.
Terorismus, ilustrační foto

Teroristé zaútočili na luxusní letovisko v Mali, ozývá se střelba

Bamako - Ozbrojenci dnes zaútočili na turistické letovisko u maliské metropole Bamaka a zabili nejméně dva lidi. Podle agentury AFP jde o místo navštěvované západními turisty. Útok ještě neskončil. Podle vládních zdrojů, které citovala agentura AFP, útočníci také zajali asi dvacet osob, ale podařilo se je už osvobodit.

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy