Tu-22M3

Tupolev Tu-22M3

Ruský bombardér Tu-22M3 v potížích, musel nouzově přistát

Ruský dálkový nadzvukový bombardér Tu-22M3 dnes nouzově přistál nedaleko Astrachaně na jihu evropské části Ruska. Podle sdělení ruského ministerstva obrany stroji vypověděl jeden z motorů. Dvoučlenná posádka po přistání poškozený letoun opustila nezraněna.
Tupolev Tu-22M3

Jsou na Krymu bombardéry Tu-22M3 a rakety Iskander? "Mylná zpráva" vyvolala rozruch

Zprávy ohledně rozmístění ruských strategických bombardérů Tu-22M3 a raketových komplexů Iskander-M na Krymském poloostrově dnes podle agentury TASS popřel předseda branného výboru dolní komory ruského parlamentu Vladimir Šamanov. Informace o nových ruských zbraních na Krymu se objevila v pondělí v médiích, ale podle generálplukovníka Šamanova takový krok není v současné době nutný. Agentura Interfax sice tvrdí, že Šamanov naopak bombardéry na Krymu potvrdil, avšak informace agentury RIA Novosti a televize RT v podstatě podporují zprávu zveřejněnou agenturou TASS.
Tupolev Tu-22M3

Rusko rozmístilo strategické bombardéry Tu-22M3 v Íránu, útočí v Sýrii

Moskva/Teherán - Rusko rozmístilo strategické bombardéry Tu-22M3 na íránské základně Hamadán, odkud útočí na pozice povstalců v Sýrii. Moskva už tyto letouny použilo při útocích v Sýrii několikrát, ale startovaly z ruských letišť. Vzdušnou ochranu ruským letounům poskytovaly stíhačky Su-30 a Su-35.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy