Volby 2018

Soud, ilustrační foto

Stížnosti na volby: Většina žalob byla zamítnuta, mandáty se měnily v Brně-středu

Krajský soud v Brně dnes po stížnosti Zelených ohledně obecních voleb v Brně-středu přidal straně jeden mandát. O jedno křeslo v zastupitelstvu městské části naopak přišlo hnutí ANO. O stížnostech na komunální volby dnes rozhodovaly i další soudy, které návrhy na neplatnost voleb většinou zamítly. V Ostravě se k dnešku vypořádal krajský soud už se všemi volebními stížnostmi.
Kongres USA

O co jde v amerických volbách do Kongresu a čím jsou tak revoluční? „Referendum o Trumpovi“ přitahuje nebývalou pozornost

Washongton - Američané dnes volí v tzv. průběžných volbách (midterm elections) do obou komor Kongresu. Ač se jim většinou věnuje menší mediální pozornost než srozumitelnějším a čtenářsky vděčnějším prezidentským volbám a chodí k nim i méně Američanů. Dnešní volby jsou však pro americké voliče neobyčejně atraktivním, především proto, že jsou v mnoha oblastech zcela jiné než ty předchozí.
USA

Čeká USA nová občanská válka? Podle ruských médií nastane v roce 2020

NÁZOR - Dnes Američané volí v tzv. průběžných volbách (midterm elections), ve kterých se rozhodne o politické podobě obou komor amerického Kongresu. Jako i prezidentské volby v roce 2016, i tyto jsou ve znamení prohlubujícího se politického a kulturního rozdělení USA. Mnohá média, ať už konzervativního či liberálního zaměření, začínají proto hovořit o možnosti nové americké občanské války. Varovné hlasy nejsou nicméně záležitostí americkou záležitostí, ale ozývají se i ze zámoří, od ruských a čínských médií, které rozšiřující se politické příkopy Američanů vnímají jako známku nefunkčnosti americké demokracie.
USA

Kdo rozhodne americké volby? Republikáni mají k dispozici silnou zbraň

Washington - Americké průběžné volby (midterm elections) do obou komor Kongresu proběhnou už v úterý 6. listopadu. Rozhodnou, zda zde udrží většinu Republikáni či zda-li kroky administrativy prezidenta Donalda Trumpa budou výrazně omezeny, pokud Demokraté získají převahu. Podle průzkumů by Demokraté mohli uspět, nicméně Republikáni mají na své straně výraznou sílu – bílé evangelické křesťany.
Češi volí do Senátu

Vše, co byste měli vědět o 2. kole senátních voleb: Proč lístky nedostanete domů? A jak je to s voličskými průkazy?

Dnes a zítra bude celkem ve 25 senátních obvodech probíhat druhé kolo senátních voleb. První kolo probíhalo v 27 senátních obvodech. Ve Vsetíně a Praze 4 však dva kandidáti postoupili přímo z prvního kola. Šlo o Jiřího Drahoše a Jiřího Čunka. Volební místnosti budou otevřeny v pátek 12. října od 14:00 do 22:00. V sobotu pak bude možné volit od 8:00 do 14:00.
Libor Michálek

Hilšer vs. Michálek: Vzdát se kandidatury? Za bývalého prezidentského kandidáta se postavila řada známých tváří

Současný senátor za Prahu 2 Libor Michálek se tento týden na svém facebookovém profilu ohradil proti vyjádření Marka Hilšera. Ten v pondělním vysílání Radiožurnálu zpochybnil aktivní roli Michálka při podpoře jeho prezidentské kampaně. V důsledku toho Michálek zveřejnil mailovou komunikaci mezi ním a Hilšerem, aby dokázal, že se v jeho prezidentské kampani aktivně angažoval.
Markéta Vaňková

Žhavá kandidátka na primátorku Brna: Kdo je Markéta Vaňková?

Velkou šanci stát se primátorkou města Brna má politička za ODS Markéta Vaňková. Zatímco první to vypadalo, že ODS vytvoří koalici s vítězem brněnských voleb s hnutím ANO a primátorem zřejmě zůstane Petr Vokřál, v úterý byl oznámen nečekaný zvrat ve vyjednávání. ODS nakonec vytvoří koalici s KDU-ČSL, Piráty a ČSSD. Jednička brněnské ODS Markéta Vaňková se tak s největší pravděpodobností stane novou primátorkou města Brna. Kdo vlastně je Markéta Vaňková?

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy