Walt Disney

Facebook

Kampaň proti Facebooku sílí. Ať se přidají i evropské firmy, žádají aktivisté

Organizátoři bojkotu reklamy na internetové sociální síti Facebook vyzývají evropské podniky, aby se zapojily do jejich kampaně. Informovala o tom dnes agentura Reuters. K bojkotu reklamy na facebooku ve Spojených státech v červnu vyzvaly tamní skupiny bojující za lidská práva, a to - jak tvrdí - kvůli slabému postupu provozovatele sítě proti nenávistným projevům a falešným zprávám.
Ekonomická krize, ilustrační foto

Koronavirová krize drtí společnost Walt Disney, má o 90 procent nižší zisk

Americké mediální a filmové společnosti Walt Disney za druhé finanční čtvrtletí klesl zisk meziročně o 90 procent na 460 milionů dolarů (11,5 miliardy Kč). Firma uvedla, že byla nucena uzavřít své zábavní parky a přerušit filmovou produkci. Tržby přesto díky televizním a streamingovým službám zvýšila o 21 procent na 18 miliard dolarů. Pozastavila nicméně výplatu dividend.
Logo nové streamovací služby Disney+

Disney+ se zpozdí. Do Česka dorazí streamovací služba nejdříve koncem roku

The Walt Disney Company se streamovací službou Disney+ je zřejmě největším konkurentem hegemona Netflix, protože za tři měsíce od spuštění získala 28,6 miliónu platících zákazníků. Disney+ těží především z rozsáhlé knihovny od věhlasných studií Fox, Pixar, Marvel, Lucasfilm či National Geographic.
Disneyland

Walt Disney změnil jméno studií 21st Century Fox

Americký zábavní gigant Walt Disney se rozhodl změnit jména filmových studií, která loni získal od společnosti 21st Century Fox a vypustí z jejich názvu označení Fox. Studia The 20th Century Fox tak nově ponesou jméno The 20th Century a z Fox Searchlight Pictures se stanou Searchlight Pictures.
Film

Pixar připravuje dva originální filmy na rok 2020: Frčíme a Duše

Zřejmě nejznámější studio produkující výhradně animované filmy připravuje dva originální snímky, které zpracovávají téma smrti. Frčíme bude především bavit, zatímco Duše se diváky pokusí rozplakat. Hlasy hlavním rolím propujčili Chris Pratt, Tom Holland, Octavia Spencer či Jamie Foxx.
Disneyland

Čína schválila firmě Disney převzetí aktivit Foxu

Čínské úřady schválily mediální firmě Walt Disney bezpodmínečné převzetí filmových a televizních aktivit konkurenční 21st Century Fox. S odkazem na server televize CNBC o tom informovala agentura Reuters. Dohoda za 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu Kč) již začátkem měsíce získala podmínečný souhlas i od Evropské komise (EK).
Logo nové streamovací služby Disney+

Nový konkurent Netflixu? Disney+ toho nabídne víc a bude levnější

Streamovací služba Disney bude mít svůj debut někdy v roce 2019 a nyní má nové jméno Disney+. Výkonný ředitel společnosti Bob Iger odhalil, že chystaná platforma bude domovem nového obsahu Star Wars a Marvel (samozřejmě spoustu jiného). Jelikož je největším konkurentem Netflixu snaží se od něj oddělit jednou zásadní věcí, kterou, to se dočtete v článku.
Pokud jste tak inteligentní, proč nejste bohatí?

Disney zvyšuje nabídku na 21st Century Fox, přebil rivala Comcast

New York - Společnost Walt Disney zvýšila nabídku na převzetí 21st Century Fox na 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu Kč), doposud nabízel zhruba 52,4 miliardy dolarů. Překonává tak konkurenční nabídku mediálního konglomerátu Comcast, který je ochoten zaplatit "jen" 65 miliard dolarů.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

Ministerstvo shání další vakcíny proti černému kašli. Zájem je extrémní

V Česku v souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v letošním roce výrazně stoupl zájem o očkování. Ministerstvo zdravotnictví ve středu na sociální síti X uvedlo, že probíhají jednání o dodávce dalších vakcín. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy