YouTubeři

Děti

Skrytá reklama na sociálních sítích? Děti ji často nepoznají, ukázal výzkum

Praha - Děti většinou nepoznají neoznačenou reklamu, kterou na internet vkládají oblíbení youtubeři nebo blogeři. Bez nápovědy ji pozná jedno dítě z deseti. Zhruba 60 procent rodičů přitom uvádí, že blogeři a youtubeři jejich děti ovlivňují. Vyplývá to z průzkumu, který pro Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy udělala agentura Ipsos. S jeho výsledky dnes novináře seznámili zástupci fakulty.
Utubering 2017 v Praze

Utubering 2018: Českoslovenští YouTubeři se po roce vrací na brněnské výstaviště

Brno - Už počtvrté v řadě připravily ty největší hvězdy českého i slovenského YouTube program pro své skalní fanoušky, kteří mají možnost strávit s nimi celý den a užít si zábavný program. Potkají se na Utuberingu, ojedinělé akci, která nemá v České republice obdoby. V Praze se setkání YouTuberů s obdivovateli uskutečnilo v sobotu 28. dubna v areálu PVA EXPO v Letňanech, v Brně to bude na výstavišti o týden později, tedy 5. května.
Les sebevrahů v Japonsku: Sto lidí ročně zde ukončí život

Natočil tělo oběšence, přišel trest

Washington - Dvaadvacetiletý americký youtuber Logan Paul přijde o značnou část svých příjmů. YouTube s ním totiž kvůli zveřejnění videa, kde bylo vidět tělo oběšence, ukončuje spolupráci.
Ilustrační foto

Češi opět vypráskali politiky. Víc věří i youtuberům a celebritám, zjistil průzkum

Praha - Do říjnového šetření zahrnulo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) sadu otázek, ve kterých respondenti posuzovali svoji důvěru ke skupinám lidí vyjadřujících se k veřejným otázkám. Nejprve hodnotili, zda se jejich rozhodnutí řídí spíše názory odborníků nebo obyčejných lidí. V následující otázce pak uváděli, nakolik důvěřují některým konkrétním skupinám lidí vyjadřujících se k situaci v České republice.
Jean-Claude Juncker, předseda Evropské komise

Český youtuber vyzpovídá Junckera, ptát se ho můžete i vy

Praha/Brusel - Unikátní příležitost se naskytla českému youtuberovi Karlu Kovářovi (Kovy), který bude ve čtvrtek jako jeden z trojice youtuberů zpovídat šéfa Evropské komise Jean-Claude Junckera. K tomu, na co se ho zeptá, můžete ale přispět i vy.
Práce na pc, ilustrační fotografie

Youtubeři? V Česku je sleduje až 8 z 10 mladých lidí

Praha - Podle výsledků studie Video na internetu společnosti Nielsen Admosphere jsou youtubeři fenoménem, jenž oslovuje zejména generaci Z – jinými slovy tu, která v podstatě vyrostla na internetu. Autorská videa online pak sledují zhruba stejně intenzivně dívky i chlapci. Pro značky představují osobnosti produkující online videa zároveň příležitost, jak oslovit právě mladší část populace. Výzkumu se zúčastnilo 1200 respondentů z internetové populace starší 15 let.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 9 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

Rusové dál spojují Ukrajince s terorem u Moskvy. Nesmyslná propaganda, zní z Bílého domu

Rusové ve čtvrtek prohlásili, že pachatelé teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy dostali finanční podporu z Ukrajiny, přičemž mělo dojít k zadržení osoby podezřelé z toho, že pomáhala s financováním teroristů. Bílý dům označil vyjádření ruských představitelů za nesmyslnou propagandu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy