Žebřík Music Award

Miloš Zeman

Češi považují Zemana a Soukupa za největší průser

Zpěvákem roku se v anketě Žebřík stal Marek Ztracený. Filmem roku je Dukla 61, dvoudílný televizní film režiséra Davida Ondříčka o neštěstí v dole Dukla v Havířově v červenci 1961. V kategorii Album roku zvítězil Tomáš Klus s nahrávkou Spolu.
Skupina Lucie představuje chystaný klip k písni Amerika

Nominace cen Žebřík ovládla skupina Lucie, vítěz bude znám 8. března

Nominace hudebních cen Žebřík ovládla skupina Lucie, která získala celkem šest nominací. Dalším favoritem je se třemi nominacemi Tomáš Klus. Dvě naděje na úspěch mají Barbora Poláková, Marpo, Monkey Business, Mydy Rabycad a Thom Artway. Pět nominovaných v každé z deseti kategorií vzešlo z prvního kola hlasování veřejnosti. ČTK o tom informoval ředitel soutěže Jaroslav Hudec.
O velké překvapení se postaral nejoblíbenější zpěvák roku Tomáš Klus, když si pro cenu přišel osobně.

V anketě Žebřík uspěli Tomáš Klus, Michal Hrůza a Mydy Rabycad

Praha - Na oslavě 25 let hudebních cen Žebřík dnes v plzeňského areálu DEPO2015 nejvíce zabodovali zpěváci Tomáš Klus a Michal Hrůza, zpěvačky Ewa Farna, Lenny a Anna K a skupiny Mydy Rabycad a Divokej Bill. Hrůza v hlasování fanoušků zvítězil v kategorii zpěváků, zpěvačkou roku se stala Anna K. Objevem je David Stypka a ocenění pořádajícího magazínu iReport převzal Petr Janda z kapely Olympic.
Tomáš Klus

Nenechte se koupit Babišem, prohlásil vítěz ankety Žebřík Tomáš Klus. Zpěvačkou roku je Ewa Farna

Plzeň - V hudební anketě Žebřík obhájil Tomáš Klus své loňské prvenství v kategorii zpěváků, mezi zpěvačkami uspěla Ewa Farna. Klus dosáhl na nejvyšší příčku také v kategorii Skladba roku za píseň Dobré ráno a skončil druhý mezi akcemi s loňským Recyklus tour. Farna si vedle titulu Zpěvačka roku odvezla i první cenu za videoklip Na ostří nože. Singl s touto písní skončil jako třetí nejlepší skladba. Výsledky 25. ročníku cen dnes organizátoři vyhlásili v plzeňském kulturním centru DEPO2015.
Zpěvák King Charles

Na koncertě Kinga Charlese vystoupí na poslední chvíli jiný předskokan

Praha - Britský hudebník s jedinečným talentem a nepřehlédnutelnou vizáží elegána King Charles se poprvé představí českému publiku v pražském klubu Roxy. Hostem bude James Harries, autor hudby k mnoha americkým, britským, polským ale i českým filmům, který na poslední chvíli nahrazuje původně plánované vystoupení Thoma Artwaye.
Slavnostní večer zahájila zpěvačka Kateřina Marie Tichá s kapelou.

OBRAZEM: Žebřík 2015 rozdal svá ocenění. Bodovali Tomáš Klus, Aneta Langerová i kapela Kryštof

Plzeň - Své vítěze vyhlásila v pátek 11. března populární hudební anketa Žebřík, v níž o vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodují svými hlasy samotní hudební fanoušci. Skupinou roku se stala kapela Kryštof, za ní se umístily formace Mandrage a Chinaski. Jako nejlepší zpěvačka byla vyhlášena Aneta Langerová, pro ocenění za nejlepšího zpěváka si došel Tomáš Klus, který nedávno oznámil svůj návrat na pódia. Nejlepší skladbu nahrálo duo Slza a nejlepší videoklip je „Nafrněná“ Barbory Polákové. Kromě vyhlašování výsledků se večer nesl také ve znamení mnoha hudebních vystoupení. Jak to vypadalo, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy