Zlatý glóbus

Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.
Zeleninový salát

Na Zlatých globech budou jídla jen rostlinného původu, organizátoři tak chtějí upozornit na klimatické změny

Na nedělním večírku pořádaném při příležitosti předávání filmových cen Zlatý glóbus se tentokrát budou podávat pokrmy výhradně rostlinného původu. Oznámila to Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), která ocenění uděluje. Chce, aby se lidé zamysleli nad tím, jaké dopady na životní prostředí má spotřeba potravin a související odpady.
Při udělování Zlatých glóbů byl jako první oceněn Michael Douglas

Zlatý glóbus 2019: Nejvíc cen získala road-movie Green Book, došlo i na překvapení večera

Nejvíce Zlatých glóbů si z ceremoniálu 76. ročníku těchto amerických filmových cen odnesla v noci na dnešek road-movie Green Book. Snímek o afroamerickém jazzovém pianistovi získal ocenění ve třech kategoriích, včetně nejlepšího filmu žánru komedie nebo muzikál. Nejlepším filmem v kategorii drama se stal životopisný snímek Bohemian Rhapsody o zpěvákovi skupiny Queen Freddiem Mercurym. Za něj si odnesl i cenu pro nejlepšího herce Rami Malek, představitel Mercuryho.
Předávání Zlatých glóbů

Zlatým glóbům vévodily Tři billboardy a Sedmilhářky. Přehled držitelů cen za rok 2017

Los Angeles - Filmovým cenám Zlatý glóbus vévodily v neděli v Los Angeles snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem režiséra Martina McDonagha a miniseriál Sedmilhářky, oba získaly čtyři trofeje. Tři billboardy kousek za Ebbingem o boji matky za spravedlnost po znásilnění a vraždě dcery byly vyhlášeny nejlepším dramatem, bodovaly i v dalších hlavních kategoriích.
film La La Land je nepodbízivou romantickou poezií

Filmové ceny Zlatý glóbus ovládl La La Land, Streepová zpucovala Trumpa

Los Angeles - Letošní udílení filmových a televizních cen Zlatý glóbus se točilo kolem snímku La La Land. Tento romantický muzikál proměnil všech svých sedm nominací. Ocenění za celoživotní dílo převzala herečka Meryl Streepová, která už získala rekordních 30 nominací na Zlatý glóbus.
Předávání Zlatých glóbů

Příběh procesu s O. J. Simpsonem, mládí královny Alžběty, Dr. House obchodující se zbraněmi – ke komu se přikutálí nejvíce televizních Zlatých glóbů?

Hollywood – Zlaté glóby neoceňují pouze nejlepší filmové počiny roku. Zaměřují se také na televizní produkci. A vzhledem k tomu, že kvalita děl vyprodukovaných v tomto odvětví zábavního průmyslu stoupá a filmy se kolikrát musí před lecjakou minisérií nebo seriálem pořádně stydět, je to tak správně.
Předávání Zlatých glóbů

Deadpool filmem roku? Zlaté glóby 2017 odhalily své nominace

Hollywood – Druhé nejprestižnější ocenění ve světě filmu ztrácelo v posledních letech na svém lesku a užívalo si spíše negativní pozornosti. Jen vloni bylo kritizováno například za pochybné zařazení sci-fi Marťan mezi komedie, obecné upřednostňování lesku před kvalitou, výběr nevybíravého komika Rickyho Gervaise jako průvodce večerem, trend pokládat na červeném koberci herečkám, na rozdíl od jejich mužských kolegů, dotazy týkající se převážně jejich garderóby (twitterový „hashtag“ #AskHerMore komičky Amy Pohler na krátký okamžik přerostl až ve hnutí), či celkové pojetí Glóbů jako chabé záminky pro celebrity opít se a zviditelnit.
Tarantino, Morricone a CNSO v Abbey Road.

Hudba Ennia Morriconeho k filmu Quentina Tarantina Osm hrozných, kterou nahrál Český národní symfonických orchestr, získala Zlatý glóbus

Los Angeles - Skladatel Ennio Morricone obdržel 3. Zlatý glóbus za hudbu k filmu Osm hrozných, kterou nahrál v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem. Ocenění na ceremoniálu 73. Golden Globes v Los Angeles jménem Morriconeho převzal režisér snímku, Quentin Tarantino. "Je to můj nejoblíbenější skladatel. A když říkám oblíbený, nemyslím tím zdejší skladatele filmové hudby, ale Mozarta nebo Beethovena," uvedl Tarantino v děkovné řeči.
Předávání Zlatých glóbů

V Los Angeles byly rozdány Zlaté glóby

Los Angeles - Na slavnostním galavečeru v Los Angeles byly rozdány Zlaté glóby, prestižní filmová ocenění udělovaná sdružením zahraničních novinářů v Hollywoodu.

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 3 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 4 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 8 hodinami

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy