FlixBus startuje linky v Brazílii

FlixMobility, rychle rostoucí technologická společnost v oblasti mobility, pokračuje ve své globální expanzi a od 1. prosince 2021 zahajuje první autobusová spojení v Brazílii. Současná síť v Brazílii zahrnuje města São Paulo, Rio de Janeiro a Belo Horizonte. FlixBus nabízí až dvanáct odjezdů denně na dvou hlavních trasách ze São Paula do Rio de Janeira a Belo Horizonte. Nabídka nového spojení se setkala s velkým ohlasem brazilských zákazníků, kteří si mohou rezervovat jízdenky již od poloviny listopadu.

Touto expanzí přináší FlixMobility svůj ekologický obchodní model na jeden z největších autobusových trhů na světě. Přibližně 60 % brazilské populace využívá dálkové autobusy. Kombinace udržitelného a cenově dostupného cestování s vysoce kvalitním produktem a přísnými bezpečnostními standardy je receptem společnosti FlixBus na úspěch v Evropě a v USA.

"Brazílie je pro nás díky svým kontinentálním rozměrům strategickým a vysoce potenciálním trhem. Jako společnost, známá inovací mobility v celosvětovém měřítku, chceme nabídnout cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování ještě většímu počtu spotřebitelů po celém světě. Jsme proto nesmírně rádi, že můžeme zahájit svou činnost v Brazílii," říká André Schwämmlein, zakladatel a generální ředitel společnosti FlixBus.

"Představujeme Brazilcům novou alternativu mobility. Budeme se snažit propojovat regiony, kde v současné době chybí konkurence a kde lidé hledají cenově dostupná dopravní spojení. Díky chytrému obchodnímu přístupu a skvělému produktu se společnosti FlixBus podařilo změnit způsob, jakým lidé cestují po celé Evropě a USA.  Chceme nabídnout brazilským zákazníkům stejný ekologický zážitek s vysokými standardy kvality a nejlepším poměrem ceny a kvality," řekl Edson Lopes, generální ředitel společnosti FlixBus Brazílie.

První místní autobusový partner společnosti FlixBus v Brazílii: Grupo Adamantina

Nové spoje bude provozovat společnost Grupo Adamantina, první místní partner společnosti. Důvěřuje technologickému řešení společnosti FlixBus v oblasti cenotvorby, marketingu a prodeje, informací o trasách, řízení kvality a neustálého rozšiřování produktů. V autobusech naleznou cestující mezinárodní standard společnosti, který zahrnuje v Evropě běžné služby, jako je například bezplatné Wi-Fi připojení k internetu na palubě.

"Jsme si vědomi vysoké kvality a úspěšné historie společnosti FlixBus mimo Brazílii. Být prvním partnerem této společnosti v zemi je zásadním krokem k upevnění pozice Grupo Adamantina na národní úrovni, což nám umožní konkurovat kterékoli jiné skupině silniční dopravy," zdůrazňuje Clóvis Nascimento Martins, majitel společnosti Grupo Adamantina.

Společnost FlixBus prozatím nabízí přímé spoje na dvou hlavních trasách: São Paulo - Rio de Janeiro a São Paulo - Belo Horizonte. Na trase São Paulo - Rio de Janeiro je nabízeno osm odjezdů denně v obou směrech. Na trase São Paulo - Belo Horizonte jezdí čtyři spoje denně, rovněž v obou směrech.

"Připravujeme nabídku dalších spojení a spolupraci s více místními partnery. Chceme v Brazílii vytvořit pevnou síť podobnou těm, které jsou nabízeny v Evropě a Spojených státech, kde spolupracujeme s více než 500 různými autobusovými partnery," dodává Edson Lopes. "FlixBus bude jedním z prvních globálních hráčů, kteří budou brazilským zákazníkům poskytovat snadnou, cenově dostupnou a pohodlnou autobusovou dopravu. Vstup FlixBusu reaguje také na nedávné kroky brazilských federálních regulačních orgánů otevírající větší konkurenci na trhu." 

Související

Více souvisejících

Flixbus Brazílie

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy