American Airlines

Boeing 737 MAX

Upravený Boeing 737 MAX dokončil první let s cestujícími

Zástupci médií si dnes mohli jako první cestující vyzkoušet let upraveným letadlem Boeing 737 MAX. Let zorganizovaly aerolinky American Airlines, aby ukázaly, že letadlo je bezpečné. Byl to první let letadla s cestujícími od jeho odstavení z provozu před 20 měsíci, uvedla agentura Reuters.
Delta Airlines

Praha nebude mít letos přímé spojení s USA

Tři americké letecké společnosti pro letošek ruší přímé spojení mezi Prahou a Spojenými státy americkými. Společnost American Airlines přerušení letů už oficiálně oznámila, obdobný krok společností Delta Air Lines a United Airlines je patrný z rezervačního systému dopravců. Praha tak letos nebude mít přímé spojení s USA. Omezení letů souvisí s poklesem poptávky kvůli pandemii koronaviru.
Boeing 767 American Airlines

Americké aerolinky se dohodly s vládou na pomoci, propouštět se zatím nebude

Velké americké letecké společnosti se v principu dohodly s ministerstvem financí na záchranného balíčku za 25 miliard USD (přes 611 miliard Kč). Pomoc má zajistit, že aerolinky nebudou do října propouštět. Letecký průmysl teď kvůli pandemii způsobené šířením koronaviru zažívá patrně nejhlubší krizi. Dohoda by měla být brzy dokončena a peníze rychle uvolněny, oznámilo v úterý americké ministerstvo financí.
Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX zůstane uzemněný. Problémová letadla mají stopku do listopadu

Americké aerolinky American Airlines ponechají letouny Boeing 737 MAX mimo provoz nejméně do 2. listopadu, denně se toto opatření dotkne asi 115 letů. Letecká společnost, která dosud počítala s výlukou těchto strojů do 3. září, to dnes oznámila v tiskovém prohlášení. Již v pátek o prodloužení odstávky do 3. listopadu informovaly aerolinky United Airlines.
Boeing 767 American Airlines

Hrozba sestřelení civilního letadla? Aerolinky zakázaly přelety nad Íránem

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) vydal zákaz přeletů civilních letadel nad Hormuzským průlivem a Ománským zálivem. Reaguje tím na napětí mezi USA a Íránem, které se vystupňovalo po sestřelení amerického bezpilotního letadla. Teherán tvrdí, že stroj byl v jeho vzdušném prostoru, Washington ale trvá na tom, že byl v prostoru mezinárodním. Americký prezident Donald Trump dnes na twitteru potvrdil , že v noci na dnešek na poslední chvíli odvolal úder na íránské cíle s tím, že by o život mohlo přijít 150 lidí, což by bylo "neúměrné oproti sestřelení nepilotovaného dronu".
Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX zůstává uzemněn. Dejte mu nové jméno, navrhuje Trump

Největší americké aerolinky American Airlines opět prodloužily termín rušení letů kvůli pokračujícím problémům s letadly typu Boeing 737 MAX. Až do poloviny srpna by tak denně nemělo vzlétnout zhruba 115 plánovaných spojů, uvedla firma ve svém nedělním prohlášení. To je zhruba 1,5 procenta denních letů v létě. Původně American Airlines oznámily, že lety svými 24 Boeingy 737 MAX ruší do 24. dubna, poté se hovořilo o začátku června.
Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX se dočkal zastání, americké aerolinky jím budou létat i nadále

Americké aerolinky budou létat Boeingem 737 MAX i nadále, přestože jiné země tyto stroje nechaly na zemi. Šéfové leteckých společností Southwest Airlines, American Airlines a United Airlines k rozhodnutí dospěli po vnitřním bezpečnostním šetření a nemotivují je ekonomické důvody, napsal dnes na svém webu list The Wall Street Journal (WSJ). Letouny 737 MAX mají za sebou během necelého půl roku dvě tragické havárie.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 17 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy