Antti Rinne

Evropská unie, ilustrační foto

Rozšíření EU o balkánské země? Na summitu došlo k rozkolu, Babiš je zklamán

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se ani během dlouhého nočního jednání neshodli na zahájení přístupových rozhovorů s Albánií a Severní Makedonií. Novinářům to řekl finský premiér Antti Rinne, podle něhož budou sporné téma řešit i na ranním pokračování rozhovorů. Unijní lídři naproti tomu potvrdili závazek omezení dodávek zbraní Turecku v reakci na jeho vojenskou ofenzivu v Sýrii.
Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

Babiš jednal s finským premiérem. Bude Brusel trestat odmítání uprchlíků?

Finský premiér Antti Rinne věří, že se podaří najít dohodu o navázání čerpání peněz z víceletého finančního rámce Evropské unie na dodržování zásad právního státu. Řekl to dnes v Praze po jednání s českým protějškem Andrejem Babišem (ANO). Podle Babiše se záležitost bude řešit na některém z příštích summitů EU.
Heiko Maas

Důležitá jednání v Praze: Přijedou šéf německé diplomacie Maas a finský premiér Rinne

Finský premiér Antti Rinne navštíví 30. září Česko. Se svým protějškem Andrejem Babišem (ANO) chce jednat především o aktuálních tématech Evropské unie, které Finsko toto pololetí předsedá. Ve stejný den dorazí do Česka i německý ministr zahraničí Heiko Maas, který by měl jednat s Babišem, s vicepremiérem a ministrem vnitra Janem Hamáčkem a s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem (oba ČSSD) především o bilaterální spolupráci. Maas se na německé ambasádě také zúčastní oslav 29. výročí sjednocení Německa.
Brexit

Ultimátum Británii. S návrhy k brexitu musí přijít do 30. září, jinak bude po všem

Británie musí Evropské unii do konce září písemně sdělit, čím chce nahradit spornou irskou pojistku v brexitové dohodě, pokud se chce vyhnout brexitu bez dohody. V Paříži to ve středu večer prohlásil finský premiér Antti Rinne, jehož země nyní osmadvacítce předsedá. Britský ministr pro brexit Stephen Barclay dnes EU vyzval, aby v jednáních s Londýnem prokázala "flexibilitu a kreativitu".
Evropská unie, Brusel

Přijdou neposlušné země EU o peníze? Finský premiér vyhrožuje

Dobře vyvážený a funkční mechanismus by měl po roce 2020 provázat přístup zemí EU k penězům z evropského rozpočtu, míní finský premiér Antti Rinne. V projevu před europarlamentem, v němž přiblížil priority nyní začínajícího půlročního předsednictví své země v EU, finský sociálně demokratický politik uvedl, že jeho země chce s dalšími státy unie pokračovat v diskusi o této věci a slíbil, že Helsinky budou při hledání řešení "pozitivní a konstruktivní".

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy