Arca Capital

Ilustrační foto

EMH poskytla českým úřadům analýzu dokládající, že je australská

Praha - Společnost European Metals Holdings (EMH), která chce prostřednictvím české firmy Geomet těžit lithium u Cínovce, poskytla českým úřadům právní analýzu dokládající, že je australským podnikatelským subjektem. EMH také zopakovala, že je veřejně obchodovatelnou společností na australské a londýnské burze.
Restaurace, ilustrační fotografie

Skupina Arca Capital představila elektronickou stravenku

Praha - Investiční skupina Arca Capital vstoupila na trh zaměstnaneckých benefitů. Na trh uvedla Gusto Kartu, která funguje jako elektronická stravenka. Arca o tom dnes informovala ČTK. Arca se tak stala konkurencí zavedeným společnostem, jakou jsou Sodexo Benefity nebo Edenred.
Krajský soud v Ostravě

Krúpa neuspěl s návrhem, aby orgány OKD nenakládaly s majetkem

Ostrava/Olomouc - Skupina Arca Capital slovenského finančníka Pavla Krúpy neuspěla u soudů s návrhem, aby byla orgánům černouhelné společnosti OKD odebrána oprávnění nakládat s majetkem firmy. Návrh nejprve zamítl ostravský krajský soud a minulý týden jej odmítl i Vrchní soud v Olomouci, ke kterému se odvolala Krúpova společnost Arca Services. Vyplývá to z rozsudku Vrchního soudu v Olomouci, který má ČTK k dispozici. Krúpa dnes ČTK řekl, že rozhodnutí soudů respektuje.
OKD, Důl Paskov

Krúpa vyzval správce OKD k doplnění pohledávky za 580 milionů

Praha - Společnost Arca Services, patřící do skupiny Arca Capital slovenského finančníka Pavola Krúpy, vyzvala insolvenčního správce společnosti OKD k doplnění pohledávky 580 milionů korun do soupisu majetkové podstaty firmy. ČTK to dnes sdělila mluvčí Arca Capital Barbora Hanáková.
Ilustrační foto

Arca Capital hodlá žalovat Moneta Money Bank, ve sporu jde o miliardy

Praha - Skupina Arca Capital Pavla Krúpy hodlá žalovat Moneta Money Bank a Spolek menšinových akcionářů Agrobanky obnoví spor vůči České národní bance. Důvodem je krach Agrobanky v roce 1996 a následný prodej její zdravé části do rukou amerického kolosu General Electric (GE) o dva roky později. Napsal to dnes server Euro.cz. V obou případech může jít podle listu o miliardové částky.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 1 hodinou

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

WHO je znepokojena šířením ptačí chřipky. Případy nákazy se potvrdily i u lidí

Světová zdravotnická organizace (WHO) je znepokojena šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Podtyp H5N1 vedl v posledních čtyřech letech k úmrtí desítek milionů kusů drůbeže, přičemž nakaženo bylo i volně žijící ptactvo a suchozemští či mořští savci. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy