Armáda Irák

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie

Irácká armáda: Při odvetných útocích USA zahynulo v Iráku šest lidí

Pět členů iráckých bezpečnostních sil a jeden civilista přišli o život při náletech, které armáda Spojených států uskutečnila v odvetě za středeční raketovou palbu na základnu severně od Bagdádu. Uvedla to dnes irácká armáda, podle níž dalších 12 lidí utrpělo zranění. Pentagon tvrdí, že nálety mířily na pět zařízení proíránské šíitské milice operující v Iráku.
Raketový útok na Irák

Vojenská základna v Iráku pod palbou raket, čtyři lidé zraněni

Čtyři lidé dnes utrpěli zranění po raketovém útoku na vojenskou leteckou základnu v severním Iráku, na které působí rovněž americký personál. S odvoláním na iráckou armádu o tom informovala agentura Reuters. Zpráva irácké armády neuvádí, kdo za útokem stál.
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.

Irácké stíhačky a dělostřelectvo budou útočit na IS v Sýrii, Asad dal svolení

Syrský prezident Bašár Asad povolil iráckým silám útočit na cíle teroristické organizace Islámský stát (IS) na syrském území, aniž by musely čekat na svolení úřadů v Damašku. Informovala o tom agentura AP. Dnešní oznámení je potvrzením blízkých vztahů mezi sousedními arabskými státy. IS svého času kontrolovala značné části obou zemí, kde v roce 2014 vyhlásila svůj kalifát.
Irák

Šiíté proti šiítům. V Iráku se hraje o to, jestli zemi budou kontrolovat USA či Írán

Irácká společnost je dlouhodobě rozdělena podle sektářských linií mezi šiíty a sunnity. Nyní se začíná objevovat i rozdělení mezi šiíty a šiíty. Íránem podporované šiítské milice se stávají trnem v oku těm šiítským stranám, které by rády oslabily jejich vliv. Celá záležitost má i významné geopolitické důsledky pro šachovou hru, kterou spolu vedou USA a Írán, poukazuje server The National Interest.
Ilustrační foto

Irácké stíhačky podnikly masivní úder proti IS v Sýrii

Irácké letectvo dnes zaútočilo na pozice teroristické organizace Islámský stát (IS) ve východní Sýrii. Podle armádních zdrojů byly zničeny dvě budovy používané jako přístřeší pro 40 členů IS a také jako zbrojní sklady. Útok na jeden z objektů zabil deset bojovníků IS. Irácká armáda od loňska v sousední Sýrii zaútočila na IS se souhlasem syrské vlády několikrát, napsala agentura Reuters.
Ilustrační foto

Z Basry je bitevní pole. Na letiště dopadly kaťuše, armáda v pohotovosti

Basra - Vyhrocená situace v jihoiráckém městě Basra, zmítaném už pátý den krvavými nepokoji, si vyžádala krizové zasedání parlamentu v Bagdádu i nová opatření bezpečnostních sil. V armádním prohlášení, na které se odvolává agentura Reuters, byl v Basře vyhlášen zákaz vycházení platný od dnešních 16:00 místního času (15:00 SELČ). Armádní velení v rámci mimořádných bezpečnostních opatření zakázalo v Basře "shromažďování" a "utváření skupin lidí", informovala agentura AFP.
U.S. AIR FORCE

Irácké stíhačky zaútočily na IS v Sýrii, cílem bylo skladiště výbušnin

Bagdád - Irácké letectvo útočilo na pozice teroristické organizace Islámský stát (IS) ve východní Sýrii. Oznámila to dnes irácká armáda. Za měsíc je to třetí irácký nálet na IS v Sýrii. "Irácké stroje F-16 (ve čtvrtek) ráno zaútočily v syrské oblasti Hadžín na pozici teroristické skupiny IS a na skladiště výbušnin, kde byli teroristé," uvádí se v armádním prohlášení.
U.S. AIR FORCE

Irácké stíhačky podnikly nálety na islamisty v Sýrii

Damašek - Irácké letectvo dnes podniklo údery na pozice takzvaného Islámského státu (IS) uvnitř sousední Sýrie, oznámil úřad iráckého premiéra Hajdara Abádího. Nálety byly koordinovány s vládou syrského prezidenta Bašára Asada, informovala agentura Reuters s odvoláním na iráckého armádního mluvčího.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 50 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Zdroj: David Holub

Další zprávy