Asociace samostatných odborů (ASO)

Jana Maláčová, ministryně práce

Maláčová hýří. Navrhla výrazný růst platů a minimální mzdy

Ministerstvo práce a sociálních věcí navrhuje pro příští rok růst minimální mzdy zhruba o deset procent, tedy o 1350 korun na 14.700 Kč. Po dnešním jednání s odbory to řekla ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Platy ve veřejné správě by se podle sociálních demokratů měly zvýšit o 5,2 procenta. Odbory požadují růst minimální mzdy na 15.000 korun, o růstu dalších výdělků chtějí ještě jednat.
Jana Maláčová (ČSSD)

Platy státních zaměstnanců? Maláčová začne vyjednávat s odbory, ty se neshodnou

O růstu platů ve veřejné správě a službách pro příští rok budou v úterý jednat ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) a odboroví předáci. ČTK to řekl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) navrhuje přidání o tři procenta a pro učitele o deset procent.
Ilustrační foto

Čeští zaměstnanci s počítači spíše válčí. Robotizace je děsí, ukazuje průzkum

Sedm z deseti pracovníků nemá informace o tom, jaké má jejich zaměstnavatel plány do budoucna. V nástupu robotů a digitalizace spatřují lidé víc nevýhod než výhod. Pětina zaměstnanců v práci nemá k dispozici počítač či chytrý telefon a přístup k internetu. Ukázal to průzkum společnosti Trexima mezi více než čtyřmi stovkami členů Asociace samostatných odborů (ASO). Výsledky dnes Trexima zveřejnila na konferenci o budoucnosti práce.
Ilustrační foto

Růst platových tarifů? Návrh vlády je nepřijatelný, křičí odbory

Praha - Koaliční strany ANO a ČSSD se ve středu dohodly, že by se příští rok mělo na mzdy úředníků či učitelů vydat o osm procent peněz víc než letos. S tím odbory souhlasí. Vadí jim však, že se platové tarify některých pracovníků veřejného sektoru mají od ledna zvýšit "jen" o čtyři procenta.
Bohumír Dufek, šéf Asociace samostatných odborů (ASO)

Válka mezi centrálami odborů? Jedna kope za ANO, druhá za ČSSD. Růst platů nejistý

Praha - Dvě největší odborové centrály se neshodnou na tom, o kolik mají růst platy ve veřejném sektoru a minimální mzda. Výraznější zvýšení požaduje Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS), která má podporu koaliční ČSSD. Menší Asociace samostatných odborů (ASO) naopak souhlasí s představou ANO, že by navýšení mělo být mírnější, nikoli plošné.
Josef Středula, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů

Odbory svého favorita na Hrad neoznámí. Má být moudrý, řekl pouze Středula

Praha - Odbory nebudou před prezidentskými volbami dávat žádné doporučení, komu z devíti kandidátů by zaměstnanci měli dát svůj hlas. Českomoravskou konfederaci odborových svazů (ČMKOS) dosud navštívili tři kandidáti, další se odborářům neozvali. S odbory se sešel bývalý šéf akademie věd Jiří Drahoš, někdejší šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek a dnes bývalý diplomat Pavel Fischer.

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bývalý kancléř Mynář čelí obžalobě kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy