ateismus

Vánoce

Za oslavu Vánoc do žaláře? Zavřou vás nejen v muslimských zemích

Pečete cukroví, chystáte kapra a zdobíte stromeček, anebo se chystáte strávit vánoční svátky v zahraničí? V případě cesty do ciziny zbystřete! Některé země totiž oslavu křesťanských svátků zakazují, a nemusí se přitom jednat jen o Blízký východ. O tom, kde vám za oslavování Vánoc hrozí, případně v minulosti hrozil, postih, informoval magazín Metro.co.uk.
Fridrich Nietzsche

Bůh je mrtev? Filozof Nietszche "útočil" na evropskou morálku

Fridrich Nietzsche měl těžký osud, pronásledovaly ho zdravotní i psychické problémy, nemožnost uplatnění i nedostatek uznání. Ještě hůře ale dopadlo jeho dílo. Patří už k údělu filosofa, že bude často nepochopen. Ale málokdo se dočkal toho, že by jeho učení překrouceno ve prospěch nacismu. Pravda je taková, že Nietzscheho styl přímo vybízel k divokým intepretacím. Jeho styl psaní, postavený na ironii a aforismech (chcete-li bonmotech), činí jeho filosofii přístupnou, ale zároveň je pak u jeho citátů vyvozovat zcela jiné závěry, než autor zamýšlel.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy