Auto vjelo do chodců před londýnskou mešitou (19.6.2017)

Dodávka najela do chodců před londýnskou mešitou (19.6.2017)

Muž, který loni najel do skupiny muslimů, byl usvědčen z vraždy

Londýn - Brit, který loni u londýnské mešity najel dodávkou do skupiny muslimů, byl dnes uznán vinným z vraždy. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž soud trest 48letému Darrenu Osborneovi uloží v pátek. Policie a prokuratura se domnívaly, že šlo o teroristický čin.
Dodávka najela do chodců před londýnskou mešitou (19.6.2017)

Londýnská mešita, kde došlo k teroristickému útoku, má znepokojivou historii. Našli se v ní zbraně a falešné pasy

V Londýně došlo k dalšímu teroristickému útoku. Tentokráte ale proti muslimům, jak oficiálně přiznala britská premiérka Theresa Mayová. Muž vjel do davu lidí opouštějících mešitu Finsbury Park. Podle bezpečnostních složek se jedná o zneklidňující důkaz vzrůstajících protimuslimských nálad a násilností. Muslimští představitelé i politici už vyzvali k lepšímu zabezpečení mešit.
Theresa Mayová

Mayová odsoudila teroristický útok proti muslimům

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes odsoudila teroristický útok nedaleko mešity ve čtvrti Finsbury Park na severu Londýna. Označila jej za odporný. Vyzdvihla pohotovost policie i duchapřítomnost lidí, kteří pachatele zadrželi.
Dodávka najela do chodců před londýnskou mešitou (19.6.2017)

OBRAZEM: V Londýně vjela dodávka do davu před mešitou, nejméně jeden mrtvý

Londýn - Jeden člověk přišel o život a dalších deset utrpělo zranění, když v noci na dnešek najel v Londýně řidič dodávky do skupiny muslimů odcházejících z mešity. Policie, která muže zadržela, podle předsedkyně vlády Theresy Mayové incident vyšetřuje jako možný teroristický útok. Premiérka hned na dnešek svolala zasedání výboru pro mimořádné situace.
Muslim

Křik a šok, popisují svědci atentát u londýnské mešity

Londýn - Svědci incidentu u londýnské mešity, kde najela do chodců dodávka, hovoří o šoku a křiku. Starosta britské metropole Sadiq Khan označil atentát za útok na společné hodnoty, stejně jako tomu bylo při nedávných podobných událostech v Manchesteru a v Londýně.

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 24 minutami

Aktualizováno před 33 minutami

před 40 minutami

před 53 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Situace na Ukrajině se bude jen zhoršovat, tvrdí rozvědka. Americká pomoc vývoj situace na frontě nezlepší

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy