Avast

Avast

185 miliard za Avast? Je to málo, stěžuje si přední akcionář

Britský správce aktiv Schroders je znepokojen z rozhodnutí antivirové společnosti Avast nechat se převzít americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 6,2 miliardy liber (185,3 miliardy Kč). Nabídku totiž považuje za podhodnocenou. Napsal to zpravodajský server The Times
Lidé, ilustrační fotografie

Biometrické údaje se objeví v občankách. Zlodějům otevírají nové možnosti

Nové občanské průkazy budou obsahovat biometrické údaje. V čipu průkazu bude zaznamenána podoba obličeje a otisky prstů, chybět naopak bude rodné číslo i titul. Tyto změny jsou součástí protiteroristických opatření Evropské unie. Zabezpečení otisků je zatím dostačující, ale odborníci varují, že pokud by někdo dokázal otisk prstu odcizit, otevírá se mu spoustu možností.
Mike Pompeo a americký velvyslanec v ČR Stephen King.

Pompeo se setkal se zástupci technologických firem

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo se dnes dopoledne setkal se zástupci pěti českých a amerických technologických firem. Na schůzce v rezidenci amerického velvyslance Stephena Kinga jednali o kybernetické bezpečnosti a o ekonomickém rozvoji, uvedla na twitteru ambasáda.
Sídlo BIS

Slídilové roku: Anticenu Velkého bratra mají BIS, Avast a PRE

Anticenu Velkého bratra za loňský rok získaly Bezpečnostní informační služba (BIS) a společnosti Avast a Pražská energetika (PRE). V 15. ročníku soutěže o největšího slídila jim je udělila devítičlenná porota neziskové organizace Iuridicum Remedium (IuRe), která je dnes představila novinářům. BIS porota zvolila za návrh zákona, který jí podle členů poroty umožní nekontrolovatelné využití technologie na rozpoznávání obličejů. Avast dostal anticenu za prodej dat svých klientů a PRE za dlouholeté nahrávání zákazníků při jednáních na pobočkách.
Avast

Avast podle loni zvýšil tržby na 19,8 miliardy korun

Antivirová firma Avast loni podle svého odhadu zvýšila tržby zhruba o šest procent na 860 milionů dolarů (asi 19,8 miliardy Kč). Výsledky hospodaření firma zveřejní dnes ráno. Očištěný provozní zisk EBITDA podle předpovědi z letošního ledna dosáhl 483 milionů dolarů (cca 11,24 miliardy korun).
Práce s PC, ilustrační fotografie

Avast zavře divizi Jumpshot. Stovky lidí přijdou o práci?

Společnost Avast zavře svou divizi Jumpshot, která zpracovává data o uživatelích. Výrobce antivirových programů to dnes uvedl v tiskové zprávě. V ohrožení jsou stovky pracovních míst. Avast čelí kritice, že Jumpshotu předává údaje o aktivitách konkrétních uživatelů na internetu a že tato divize je pak prodává svým klientům. Činnost Jumpshotu se Avast rozhodl ukončit s okamžitou platností.
počítače

Avast uklidňuje: Dokumenty na WikiLeaks neodhalují bezpečnostní mezery

Praha - Česká firma Avast figuruje v dokumentech zveřejněných v úterý serverem WikiLeaks jako jeden z prodejců bezpečnostního softwaru, na který se zaměřila americká Ústřední zpravodajská služba (CIA). Podle viceprezidenta firmy Sinana Erenena však zveřejněné dokumenty neodhalují žádné bezpečnostní mezery, navíc jsou dva roky staré.
CIA

CIA se podle serveru WikiLeaks zaměřila i na český Avast

Washington - Česká firma Avast figuruje v dokumentech zveřejněných v úterý serverem WikiLeaks jako jeden z prodejců bezpečnostního softwaru, na který se zaměřila americká Ústřední zpravodajská služba (CIA). Příslušná stránka je označená jako tajná, ale žádné další informace neobsahuje, napsala dnes agentura Reuters.
Ilustrační foto

Český Avast kupuje nizozemského rivala AVG, za téměř 32 miliard korun

Praha - Český výrobce bezpečnostního softwaru Avast Software se dohodl na převzetí nizozemského konkurenta AVG Technologies za 1,3 miliardy dolarů (téměř 32 miliard Kč). Firma Avast to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě. Společnost AVG vznikla stejně jako Avast v České republice. V současnosti však sídlí v Amsterodamu a s jejími akciemi se obchoduje na newyorské burze. Jejich spojením vznikne jeden z největších světových výrobců bezpečnostních programů s více než 400 miliony uživatelů.

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy