Barbara Bushová

Bílý dům, Washington D.C., USA

Bushová (†92) se proslavila rázností. Usadila svého syna, dvakrát navštívila Prahu

Washington - Humanitární činností, podporou tradiční rodiny, osobitým humorem i tím, že stála svému manželovi vždy pevně po boku, si Barbara Bushová získala přízeň většiny Američanů. První dámou USA byla v letech 1989 až 1993. Manželku exprezidenta George Bushe staršího a matku další hlavy státu, George W. Bushe, trápily v posledních letech vleklé zdravotní obtíže. Oblíbená Bushová zemřela 17. dubna ve věku 92 let.
George Herbert Walker Bush, bývalý 41. prezident Spojených států v letech 1989–1993.

Dopis, který napsal George Bush Barbaře během druhé světové, předpověděl celý jejich život

Dnes v ranních hodinách zemřela Barbara Bushová. Svět si připomíná tuto bývalou první dámu k jejímuž nezaměnitelnému image patřily výrazné korále kolem krku. Na veřejnosti působila velmi laskavým až mateřským dojmem. Přesto se uměla k světovému dění velmi tvrdě vyjádřit. Naposledy se podivovala nad chováním prezidenta Trumpa. Celý svět pak dnes dojal dopis, který své budoucí ženě poslal v roce 1943 tehdy stíhací pilot ve výcviku George Bush.
Barbara Bushová

Zemřela bývalá první dáma Barbara Bushová. Žena s kuráží a grácií, vzpomíná Clinton

Washington - Ve věku 92 let v úterý zemřela manželka bývalého amerického prezidenta George Bushe staršího a matka exprezidenta George Bushe mladšího Barbara Bushová. S odvoláním na rodinu zesnulé o tom dnes informovala agentura Reuters. V neděli mluvčí Bushových Jim McGrath uvedl, že bývalou první dámu zrazuje zdraví, další léčbu odmítá a rozhodla se zaměřit na paliativní péči. Pohřební obřad se bude konat v sobotu v kostele v texaském Houstonu, už v pátek se na tomtéž místě budou moci zesnulé poklonit zájemci z řad veřejnosti.

Aktuálně se děje

před 7 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 32 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy