Barbara Pořízková (NSS)

Budova Nejvyššího správního soudu v Brně

NSS je zavalen stížnostmi. Nová místopředsedkyně navrhuje rázné opatření

Nejvyšší správní soud (NSS) se potýká s prudkým nárůstem počtu kasačních stížností. Jako vhodné řešení vidí nová místopředsedkyně soudu Barbara Pořízková poslanecký návrh, díky kterému by soud mohl odmítnout některé stížnosti pro nepřijatelnost, postačilo by stručnější odůvodnění. Naopak se Pořízková staví proti zužování okruhu situací, v nichž lze stížnosti k NSS podávat. V rozhovoru s ČTK se Pořízková vyslovila také proti výraznému navyšování počtu soudců NSS.
Daně, ilustrační foto

Daňové zákony jsou nepřehledné, zlobí se nová místopředsedkyně NSS

Daňové zákony jsou nepřehledné nejen pro laiky, ale často i pro odborníky, zasloužily by zjednodušit. Čím méně je výjimek a čím jednodušší jsou pravidla, tím lepší bývá aplikace práva, řekla ČTK v rozhovoru nová místopředsedkyně Nejvyššího správního soudu (NSS) Barbara Pořízková, která do justice přišla ze soukromé sféry jako daňová specialistka.
Budova Nejvyššího správního soudu v Brně

Místopředsedkyní NSS má být Barbara Pořízková, měla pohovor u Zemana

Praha/Brno - Místopředsedkyní Nejvyššího správního soudu bude Barbara Pořízková, termín jmenování zatím není známý. Mluvčí soudu Sylva Dostálová dnes ČTK řekla, že Pořízková absolvovala ve středu schůzku s prezidentem Milošem Zemanem, dostala příslib jmenování, ale nepadl žádný konkrétní termín.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy