Béla Bugár

Zuzana Čaputová

Volba slovenského prezidenta: Poslední televizní debata překvapení nepřinesla

Poslední televizní debata kandidátů na prezidenta Slovenska před sobotním prvním kolem přímé volby hlavy státu nepřinesla překvapení. Pět nejpopulárnějších kandidátů z celkového počtu 13 zájemců o nejvyšší politický post v zemi opakovalo zejména své dřívější postoje a až na výjimky se vyhnuli výpadům proti svým soupeřům. Ve čtvrtek začíná moratorium na vedení kampaně.
Bratislavský hrad

Kdo přijde po Kiskovi? Slovensko má už šest kandidátů na prezidenta

Slovensko má zatím šest kandidátů na prezidenta, kterého si občané země zvolí v březnové přímé volbě. Splnění podmínek pro kandidaturu jim potvrdil šéf sněmovny Andrej Danko, řekl dnes ČTK Dankův mluvčí Tomáš Kostelník. Očekává se, že do konce ledna, kdy končí lhůta na podání kandidatury, počet zájemců o funkci hlavy státu ještě stoupne.
Bratislavský hrad

Budoucí slovenský prezident? Favoritem je vědec Mistrík, ukazuje sondáž

Z dosud známých zájemců o post budoucího prezidenta Slovenska se největší popularitě nyní těší vědec Robert Mistrík s nepatrným náskokem před předsedou vládní strany Most-Híd Bélou Bugárem. Vyplývá to z výsledků průzkumu veřejného mínění agentury AKO, který si objednal volební tým jedné z kandidátek na post hlavy státu. Přímá volba prezidenta se očekává v březnu, svého kandidáta dosud nepředstavily například vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) a Slovenská národní strana (SNS).
Béla Bugár, autor: Tibor Somogyi

Béla Bugár chce být slovenským prezidentem

Bratislava - Předseda nejmenší slovenské vládní strany Most-Híd Béla Bugár bude příští rok kandidovat na prezidenta. Jednohlasně ho nominoval sněm strany, informovala dnes slovenská média.
Robert Fico, slovenský premiér

Tlak na Fica roste. Opozice se ho pokusí ve sněmovně odvolat

Bratislava - Politická krize na Slovensku po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky se dál vyhrocuje. Nejmenší vládní strana Most-Híd žádá vypsání předčasných voleb. V případě, že koaliční strany k dohodě o nových volbách nedospějí, Most-Híd vystoupí z tříčlenné koalice premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Jeho kabinet by tak ztratil ve sněmovně většinu. Ozvala se i opozice.

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy