Black lives matter

Juraj Kucka (ještě v dresu Sparty)

Exsparťan na Ostrovech odmítl před zápasem pokleknout. Následně uvedl proč

Před víkendovým ligovým zápasem anglické nejvyšší fotbalové soutěže mezi Leeds a Watfordem se udál moment, který jistě zaujal nejednoho fanouška a vůbec člověka z anglické fotbalové veřejnosti. V dresu Watfordu totiž nastoupil slovenský fotbalista bývalý sparťan Juraj Kucka a právě on před tímto vzájemným duelem nepoklekl na podporu hnutí "Black Lives Matter". A kupodivu nebyl tehdy jediný. Stát zůstal i jeho spoluhráč tmavé pleti Emmanuel Dennis.
Black lives matter

Po Brentfordu i Bournemouth. V druhé anglické lize se pomalu přestává klekat

Poté, co se k tomu, že se nebudou klekat před zápasem na podporu hnutí "Black Lives Matter" (Na černošských životech záleží), fotbalisté anglického druholigového Brentfordu, se k tomu samému rozhodl v sobotu i další tamní druholigový klub a to Bournemouth. Kapitán mužstva Steve Cook se totiž nechal slyšet, že známé gesto, jež podporovalo boj proti rasismu poté, co loni v květnu byl pokledkem policisty v Americe zabit černoch George Floyde, nyní postrádá efekt a tudíž tak již neplní svou původní funkci.
Demi Lovato

Demi Lovato apeluje na Američany, aby šli k volbám

Zpěvačka Demi Lovato vydala singl pod názvem „Commander in Chief“, jehož prostřednictvím apeluje na své fanoušky, aby se dostavili k volbám. Ve spolupráci s politickým výborem The Lincoln Project vzniklo k písni doprovodné video, které rezonuje s Amerikou.
Policisté zasahují při protestech v Louisville. (25.9.2020)

V Louisville druhou noc pokračovaly protesty, policie zatkla 24 lidí

Město Louisville v americkém státu Kentucky bylo po druhou noc svědkem protestů proti rasismu, při nichž byli ve čtvrtek postřeleni dva policisté. Dnešní demonstrace byly klidnější, policie nicméně zadržela 24 lidí převážně za porušování nočního zákazu vycházení a vandalismu, informovala agentura Reuters.
Black lives matter

V Portlandu se po pauze opět protestovalo, policie zatkla 11 lidí

V ulicích města Portland na západě Spojených států po více než týdenní pauze opět propukly protesty, které přerušila špatná kvalita ovzduší po rozsáhlých požárech. Místní policie oznámila, že se někteří z demonstrantů dopouštěli trestného jednání a házeli na strážce pořádku předměty, 11 lidí proto bylo zadrženo. Uvedla to agentura AP.
Policie USA, autor: Julian Wan

Policisté v USA zastřelili podezřelého ze zabití stoupence Trumpa

Policisté v americkém státě Washington ve čtvrtek večer zastřelili zastánce levicového hnutí Antifa, který čelil podezření, že při protestech v oregonském Portlandu zastřelil stoupence krajně pravicové skupiny Patriot Prayer, který podporoval prezidenta Donalda Trumpa. S odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním o tom napsal americký list The New York Times (NYT).
Joe Biden

Joe Biden odsoudil násilí v Portlandu, Trump k němu podle něj přispívá

Kandidát demokratů a amerického prezidenta Joe Biden v neděli odsoudil násilí v Portlandu ve státě Oregon a obvinil prezidenta Donalda Trumpa z rozdmýchávání násilí a rozdělování společnosti. Portlandem už měsíce zmítají nepokoje a často násilné protesty proti rasismu a policejní brutalitě.
Policie USA, ilustrační foto

Ze střelby ve městě Kenosha byl obžalován 17letý mladík, hrozí mu doživotí

Sedmnáctiletého mladíka, který ve městě Kenosha ve Wisconsinu zastřelil dva muže a třetího zranil, obžalovali z vraždy a dalších trestných činů. Hrozí mu až doživotní trest, informovala dnes agentura Reuters. Mladík střílel na lidi, kteří vyšli do ulic protestovat poté, co policie o víkendu vážně zranila černocha Jacoba Blakea.

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Andrzej Duda

Polsko je připraveno hostit jaderné zbraně, varuje Duda Moskvu

Polský prezident Andrzej Duda deklaroval připravenost své země se podílet na programu NATO spočívajícím ve sdílení jaderných zbraní. Varšava o zařazení do programu požádala loni v červnu. Duda vysvětlil, že Polsko projevilo ochotu kvůli sílící hrozbě z Ruska. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Nigerijci při demonstraci v hlavním městě Niamey, kde požadují stažení amerického vojenského personálu (13. dubna).

USA stahují vojáky z Nigeru. Země směřuje k Rusku

Spojené státy v pátek informovaly vládu Nigeru, že souhlasí s její žádostí o stažení amerických jednotek ze západoafrické země, kde měly vybudovanou velkou základnu bezpilotních letadel, uvedl Washington Post.

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie.

Kimova KLDR otestovala supervelkou hlavici. Testy zbraní pokračují

Severokorejský režim pokračuje v testování svých zbraní. Podle státních médií proběhly testy "supervelké" hlavice pro strategickou řízenou střelu a také nového typu protiletadlové střely. KLDR už v dubnu otestovala nadzvukovou raketu se středním až dlouhým doletem za přítomnosti vůdce Kim Čong-una. 

před 3 hodinami

Adolf Hitler, 1938

Netvora Adolfa Hitlera formovali i jeho rodiče. Narodil se jim před 135 lety

Když se dne 20. dubna 1889 narodil chlapec, který dostal jméno Adolf Hitler, jeho rodiče nemohli tehdy tušit, že přivedli na svět jednoho z největších diktátorů všech dob, který rozpoutá světovou válku a masové vraždění milionů nevinných lidí. Byli to však možná právě rodiče, kdo formoval pokřivenou osobnost Adolfa Hitlera.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hamás, ilustrační fotografie.

Hamás zvažuje krok, který by dále ohrozil jednání s Izraelem

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy