Bohumín

Petr Beneš

Operovat na Štědrý den? Nevadí, žena nabalí kapra a jdu do akce, říká primář. Sestry pohádky nestíhají

Netuší, kde si vychutná štědrovečerního kapra s bramborovým salátem. Ranní telefonát primářovi anesteziologicko - resuscitačního oddělení v bohumínské nemocnici Petru Benešovi a jeho rodině změnil program. „Kolega mě kontaktoval, že v noci přivezli starší pacientku, která si zlomila stehenní kost. Operaci budeme muset provést co nejdříve. Manželka mně proto asi bude muset rybu se salátem a vánočkami nabalit s sebou. Na noc už zůstanu v nemocnici, “ říká pro EuroZprávy.cz Petr Beneš. Náročný den prožívá i vrchní sestra z JIP oddělení Tereza Kulová z tamní nemocnice. „Děti mám velké, a tak sloužím. Večeři mám už nachystanou,“ hlásí.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

Tragický požár v Bohumíně: Dva zranění jsou stále v nemocnici, šest rodin panelák opustilo

Měsíc po tragickém požáru bytu v Bohumíně, který si vyžádal 11 lidských životů a desítku zraněných, jsou v nemocnici stále ještě dva zranění. ČTK to dnes řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová. Na účtu sbírky vyhlášené Moravskoslezským krajem se sešlo už více než 2,5 milionu korun. Požár úmyslně podle policie založil čtyřiapadesátiletý muž. Rozhodl se tak vyřešit spory s rodinou.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

Bohumínský panelák má po požáru opět elektřinu. Část lidí se vrátit nechce

Bohumínský panelový dům, ve kterém před týdnem v sobotu při úmyslně založeném požáru bytu zemřelo 11 lidí, je znovu napojen na elektřinu. Škodu, kterou požár způsobil, bude vedení města znát v pondělí. Nové bydlení radnice zajišťuje či už zajistilo pro šest rodin, které se na místo tragédie nechtějí vrátit. ČTK to dnes řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD).
Na sociální síti se objevily záběry tragického požáru.

Bohumín varuje před falešnými sbírkami pro oběti požáru

Bohumínská radnice varuje před falešnými sbírkami na podporu obětí sobotního tragického požáru. Jednou takovou se už podle města zabývá policie. ČTK to řekla mluvčí města Lucie Balcarová. Jedinou oficiální sbírkou je zatím ta, kterou vyhlásil Moravskoslezský kraj. Lidé na ni doposud přispěli bezmála 300.000 korun.
Igor Bruzl (ČSSD)

Někteří lidé se do vyhořelého paneláku v Bohumíně nechtějí vrátit, oprava potrvá měsíce

Někteří nájemníci domu v Bohumíně na Karvinsku, kde při sobotním požáru zemřelo 11 lidí, už se do svých bytů nechtějí vrátit. Město jim zajistí náhradní bydlení. Dům by do středy mohl být napojen na vodu i elektřinu. Kompletní oprava ale potrvá několik měsíců. Město očekává, že škody dosáhnou několika milionů korun. Novinářům to dnes řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD).
Policisté eskortují muže obviněného kvůli požáru v Bohumíně.

Údajný žhář z Bohumína jde do vazby, u soudu byl v neprůstřelné vestě

Okresní soud v Karviné dnes uvalil vazbu na čtyřiapadesátiletého muže obviněného kvůli sobotnímu zapálení bytu v Bohumíně. Na twitteru to dnes uvedla policie. Státní zástupce navrhoval vazbu, neboť podle něj hrozilo, že že by obviněný muž v obavě z vysokého trestu utekl nebo dál páchal násilnou trestnou činnost. Při požáru zemřelo 11 lidí, z toho tři děti.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

Nové informace k požáru v Bohumíně. Obviněný se přiznal, hrozí mu až doživotí

Policie dnes obvinila z vraždy a obecného ohrožení čtyřiapadesátiletého muže zadrženého v sobotu kvůli tragickému požáru v panelovém domě v Bohumíně. ČTK to řekl dozorující státní zástupce Michal Król. Státní zástupce požádal soud, aby muže vzal do vazby. Muž podle obvinění byt úmyslně zapálil. Při požáru zemřelo 11 lidí, z toho tři děti. U soudu může obviněný, který je v nemocnici, dostat i doživotí.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

Třetina obyvatel bohumínského paneláku se už vrátila do bytů

Asi třetina obyvatel bohumínského panelového domu, který v sobotu odpoledne poškodil požár s tragickými následky, spala v noci na dnešek ve svých bytech. Vrátili se domů, i když je objekt stále odpojen od plynu, vody i elektřiny. ČTK to dnes řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD). Požár, který byl pravděpodobně založen úmyslně, si vyžádal 11 lidských životů.
Fakultní nemocnici v Ostravě

Stav dvou lidí zraněných při požáru v Bohumíně zůstává velmi vážný

Po tragickém požáru v Bohumíně na Karvinsku, který v sobotu nepřežilo 11 lidí, zůstávají čtyři zranění v nemocnici. Stav dvou z nich je velmi vážný. ČTK to dnes řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová. Požár v panelovém domě byl pravděpodobně založen úmyslně. Policie v té souvislosti zadržela jednoho člověka.
policie

Policie vyšetřuje rasistický článek o požáru v Bohumíně

Policie vyšetřuje rasistický článek o tragickém požáru v Bohumíně. Na twitteru to dnes uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). V textu na serveru "Vlastenecké noviny" se píše, že oběti i údajný pachatel byli Romové. Bohumínský místostarosta Igor Bruzl (ČSSD) již dříve ČTK řekl, že nešlo o příslušníky některé z menšin.
Alena Schillerová

Schillerová přijela do Bohumína. Pozůstalí a zranění po požáru dostanou finanční pomoc

Moravskoslezský kraj dá pozůstalým po tragickém požáru v Bohumíně na Karvinsku 100.000 korun, částku 50.000 korun dostanou zranění. Finančně by jim měl pomoci také stát. Novinářům to dnes řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO). Kraj podobně postupoval i po loňské střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava. Při požáru zemřelo 11 lidí, dalších deset bylo zraněno. Hasiči škodu po požáru předběžně vyčíslili na milion korun.
Ilustrační foto

V Bohumíně vzniklo pietní místo, lidé zapalují svíčky

Improvizované pietní místo vzniklo dnes proti domu v Nerudově ulici v Bohumíně na Karvinsku, kde v sobotu během požáru zemřelo 11 lidí včetně tří dětí. S největší pravděpodobností šlo o žhářský útok. Svíčky jako první přišly zapálit děti, z nichž některé byly svědky tragické události, při níž lidé před ohněm vyskakovali z domu.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

Vyšetřování požáru v Bohumíně: Našly se stopy po hořlavé látce

V místě tragického požáru v Bohumíně, při němž v sobotu zemřelo 11 lidí a pravděpodobně ho má na svědomí žhář, našli vyšetřovatelé v blízkosti bytu stopy po hořlavé látce. Bližší skutečnosti nyní policisté zjišťují. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Karolína Bělunková. Už v sobotu byl v souvislosti s požárem zadržen jeden člověk. Příčiny úmrtí určí nařízené soudní pitvy.
Na sociální síti se objevily fotografie tragického požáru.

V Bohumíně hořel panelový dům. 11 mrtvých včetně tří dětí

Při požáru v panelovém domě v Bohumíně na Karvinsku dnes zemřelo 11 lidí, z toho tři děti. ČTK to řekl mluvčí hasičů Lukáš Popp, který upřesnil původní informaci policie o deseti mrtvých. Hasiči už požár uhasili. Co do počtu obětí je netragičtějším od roku 1990.
Hasiči

Tragédie v Bohumíně: Z oken skákali hořící lidé, vypověděla obyvatelka paneláku

Svědkyně tragického požáru v Bohumíně na Karvinsku, při němž zemřelo 11 lidí včetně tří dětí, dnes novinářům řekla, že policie na místě zadržela jednoho muže. Tvrdil, že požár založil úmyslně. Žena popsala, že z oken skákali hořící lidé. Policejní mluvčí Tomáš Kužel následně novinářům potvrdil, že policie zadržela jednu osobu.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy