John Bolton

Mary Trumpová

Amerika se hemží politickými bestsellery. Které stojí za to si přečíst?

Vedle nadcházejících listopadových prezidentských voleb obrátila Amerika svou pozornost k politickým titulům. Jen za několik posledních měsíců vyšla řada bestsellerů, další se chystají na podzim. Jejich plánované vydání by se mělo uskutečnit ještě před tím, než Američané formálně rozhodnou o nové hlavě státu.
Donald Trump. 45. prezident USA

Bílý dům se snaží uklidnit kauzu placených útoků na vojáky USA, informace dostanou i demokraté

Bílý dům podle agentury AP o možném ruském odměňování povstalců Tálibánu za zabíjení amerických vojáků v Afghánistánu věděl od začátku roku 2019, tedy o rok déle, než se dosud uvádělo. S podrobnostmi kauzy dnes vláda amerického republikánského prezidenta Donalda Trumpa seznámí vybrané zákonodárce Demokratické strany. V noci na dnešek o připravované schůzce v Bílém domě informovala agentura Reuters.
Donald Trump

Trump sdílel kontroverzní video. Obsahuje rasistický výkřik a smršť vulgarismů

Americký prezident Donald Trump se dnes stal terčem kritiky za sdílení videa na twitteru, na kterém jeden z jeho republikánských podporovatelů v hádce s příznivci opoziční Demokratické strany vykřikuje rasistické heslo White Power (Bílá síla). Trump později tweet s odkazem na video smazal a mluvčí Bílého domu Judd Deere podle agentury Reuters řekl, že prezident kontroverzní heslo neslyšel.
Donald Trump. 45. prezident USA

Trump nechtěl na začátku pandemie slyšet kritiku Číny, řekl Bolton v rozhovoru pro CNN

Někdejší bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton si nemyslí, že americký prezident Donald Trump zaujal správný postoj v boji s koronavirem. V rozhovoru s americkou televizí CNN Bolton uvedl, že Trump nad propuknutím koronaviru v Číně přivřel oči, protože nechtěl slyšet špatné věci o svém "kamarádovi", čínském prezidentovi Si Ťin-pchingovi.
Andrej Babiš

Česko navzdory krizi nebude škrtat v rozpočtu armády. Babiš poslal vzkaz NATO

Vláda nebude navzdory krizi způsobené pandemií covidu-19 šetřit na bezpečnosti a armádě, řekl dnes na bezpečnostní konferenci na Pražském hradě premiér Andrej Babiš (ANO). Ocenil, že ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se nebojí rozhodovat o vojenských nákupech. Babiš se také vymezil proti úryvku z knihy bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Johna Boltona s výroky českého premiéra.
Andrej Babiš

Nejapný výrok? Babiš se ohradil: Bolton to vytrhl z kontextu a nic nepochopil

Bývalý bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton podle premiéra Andreje Babiše vytrhl ve své kontroverzní knize jeho výrok o výdajích na obranu z kontextu. Podle Boltna pronesl Babiš na summitu Severoatlantické aliance v červenci 2018 "nejvíce nejapný komentář", když řekl, že pro Česko je obtížné přibližovat se ke splnění závazku ohledně výdajů na obranu, protože zemi rychle roste hrubý domácí produkt.
Bolton, John

Kniha plná výbušných tvrzení o Trumpovi. Dnes vycházejí Boltonovy memoáry

Po odkladu a neúspěšné snaze americké vlády zablokovat její vydání jde dnes do prodeje kniha bývalého poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Boltona o 17 měsících jeho působení v týmu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Paměti nazvané The Room Where It Happened: A White House Memoir (Místnost, kde se to stalo: Paměti z Bílého domu) předkládají obrázek administrativy plné nedůvěry a interních půtek v čele s neznalým lídrem, který svou pozici využívá k prosazování vlastních zájmů.
Andrej Babiš

Třaskavá kniha. Bolton zmiňuje i "nejapný" výrok Babiše na summitu NATO

Bývalý bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton se ve své kontroverzní nové knize zmiňuje i o českém premiérovi Andreji Babišovi, a to nikoli v pozitivním kontextu. Předseda vlády ČR byl podle něj autorem "nejvíce nejapného komentáře" při jednom z jednání na summitu Severoatlantické aliance v červenci 2018.
Bolton, John

Poradce popřel tvrzení Boltona, že Trump žádal Čínu o pomoc

Poradce Bílého domu pro otázky obchodu Peter Navarro uvedl, že byl při loňském summitu v jedné místnosti s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Nikdy však nezaslechl, že by Trump žádal Sia o pomoc se znovuzvolením, jak ve svých chystaných pamětech tvrdí bývalý poradce pro národní bezpečnost John Bolton.
Bolton, John

Trumpův exporadce Bolton může vydat své paměti, rozhodl soud

Federální soudce dnes rozhodl, že bývalý poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa John Bolton může vydat své paměti, informovala agentura AP. Bílý dům se vydání knihy, která podle úryvků zveřejněných médii Trumpa líčí ve značně nelichotivém světle, snažil zabránit, neboť prý obsahuje utajované informace.
Donald Trump

Co odhaluje Boltonova kniha? Politolog rozebral ostře sledované dílo

NÁZOR - Nová kniha Johna Boltona, bývalého poradce Donalda Trumpa pro národní bezpečnost, odhaluje jen málo věcí o zahraniční politice současného amerického prezidenta, které nejsou známy, konstatuje Fareed Zakaria v komentáři pro server Washington Post. Známý politolog a komentátor uvádí, že dílo Trumpa líčí jako zcela neznalého muže, který netuší, že Británie je jaderná mocnost a Finsko není součástí Ruska.
Donald Trump

Trump prý nevěděl, že Británie disponuje jadernými zbraněmi

Americký prezident Donald Trump v roce 2018 nevěděl, že Británie disponuje jadernými zbraněmi; jeho neznalost vyšla najevo při rozhovoru s tehdejší britskou premiérkou Theresou Mayovou. Ve své knize to podle listu The Washington Post píše Trumpův bývalý poradce John Bolton. Prezident podle něj projevil také další základní geopolitické neznalosti a byl proto terčem posměšků od řady svých poradců a vysokých vládních činitelů. Trump označuje Boltona za lháře.
Donald Trump

Trump naznačil, že chce vládnout déle, než dva mandáty, tvrdí Bolton

merický prezident Donald Trump v rozhovoru se svým čínským protějškem Si Ťin-Pchingem na konci roku 2018 naznačil, že by mu mělo být umožněno zůstat ve funkci po více než dvě funkční období, jak dovoluje americká ústava. Ve své chystané knize to píše Trumpův tehdejší bezpečnostní poradce John Bolton.
Donald Trump

Trump dělal vše jen kvůli tomu, aby byl znovu zvolen, varuje Bolton

Někdejší bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton viní amerického prezidenta Donalda Trumpa z toho, že učinil celou řadu rozhodnutí, za něž by mohl čelit ústavní žalobě. Trumpovy činy přitom byly motivovány vždy jen znovuzvolením. Někdejší poradce to tvrdí ve své knize pamětí, která by měla vyjít 23. června a z níž její vydavatel zveřejnil několik úryvků, informovala agentura AFP.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 14 minutami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy