Boží Dar

Hasiči

Na úpravně vody u Božího Daru se propadla střecha, nevydržela nápor sněhu

Na budově úpravny vody v Myslivnách u Božího Daru se propadla střecha pod tíhou sněhu. Před propadem se hasiči pokoušeli odlehčit střešní konstrukci a sníh z ní shazovali. Dodávku vody do Božího Daru i Jáchymova havárie nepřerušila, vlastník ale bude muset střechu zajistit, informovali dnes krajští hasiči. Kvůli havárii zasedne krizový štáb města Ostrov, řekla novinářům hejtmanka kraje Jana Mračková Vildumetzová.
Počasí

Husté sněžení komplikuje dopravu. Na Boží Dar pouze s řetězy, nabádá policie

Policisté a silničáři doporučují při cestě z Jáchymova na Boží Dar řidičům, aby použili řetězy. Silnici dnes projedou bez problémů také vozidla SUV 4x4. Jiné automobily by mohly uvíznout v kopcích a zatarasit horskou část silnice I/25, tak jako se to stalo mezi 09:00 a 10:00. Na čtyřkilometrovém úseku jsou policejní hlídky a traktory silničářů. ČTK to řekli mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí a dispečer krajských silničářů Viktor Tomášek.
Zima, ilustrační fotografie

Boží Dar dnes zprůjezdnil silnice a zrušil kalamitní stav, trval několik dní

Město Boží Dar ukončilo dnes v 17:00 kalamitní stav vyhlášený v pátek kvůli nezvladatelnému silnému sněžení a později i kvůli silnému větru. Do nejvýše položeného města v České republice ale dál platí zákaz vjezdu všem vyjma místních, záchranářů a lidí s vyhrazeným parkováním. Zrušení kalamitního stavu přišlo poté, co se dnes podařilo zprůjezdnit všechny hlavní silnice do Božího Daru a provoz zahájily i lyžařské areály. Kalamitní stav trval šest dní. Neprůjezdná zůstává silnice na Zlatý Kopec.
Silnice v zimě

Zimní počasí dál trápí Česko: Řada silnic uzavřena, kalamitu zhoršuje silný vítr

Na mnoha místech přetrvávají problémy spojené se silným větrem a vytrvalým sněžením. Některé silnice hlavně v horských oblastech zůstávájí zavřené, v Krkonoších byl ráno vyhlášen čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné stupnice. Přes noc se ale podařilo obnovit většinu dodávek elektřiny, ráno proud nešel jen na desítkách míst hlavně na Svitavsku v Pardubickém kraji.
Počasí

ČR pod náporem zimy: Kolaps dopravy, nefungují mobily, domácnosti bez elektřiny

Sníh a silný vítr dnes opět zablokovaly silnice i železnice a přerušily dodávky proudu. V krušnohorském Božím Daru trvá kalamitní stav, uzavřeny jsou všechny silnice z Božího Daru, silnice z abertamské křižovatky na Plešivec rozcestí, mezi Oldřichovem a Lužcem a také úsek mezi Stříbrnou a Bublavou. Policie dopoledne do odvolání uzavřela hlavní tah z Chomutova do Německa přes Horu Sv. Šebestiána, kde kamiony zablokovaly silnici.
Počasí

Sněhová kalamita nepolevuje: Silničáři uzavírají v horách další komunikace

Silnice I/25 je ve směru na Boží Dar aktuálně uzavřena už od jáchymovské radnice, Na Božím Daru trvá kalamitní stav, nesjízdný je i hraniční přechod Oberwiesenthal a směr na Vejprty. Do města dnes není ani autobusové spojení. Nefungují tam dva ze tří mobilních operátorů, T-Mobile a O2. Uzavřeny zůstávají i další silnice v Krušných horách. Kromě sněhu a větru na silnicích hrozí i pády stromů. Silničáři vyzývají turisty, aby do hor nejezdili, řekl ČTK vedoucí zimní údržby krajských silničářů Josef Bulka.
Ilustrační foto

Boží Dar je nadále uzavřený, vyhlášen zákaz vstupu do lesů

Kalamitní stav na Božím Daru zůstává v platnosti. Centrum krušnohorského města je i nadále pro dopravu uzavřeno. Dnes večer město navíc zakázalo vstup do obecních lesů, což platí i pro běžkaře. V pondělí se nebude lyžovat na Klínovci ani v Božím Daru. Kromě sněžení se totiž očekává silný vítr o síle orkánu, sdělil ČTK starosta města Jan Horník (STAN).
Ilustrační foto

Boží Dar vyhlásil kalamitní stav, výstraha pro turisty v Beskydech

Město Boží Dar v Krušných Horách, které v minulých dnech sníh dočasně odřízl od zbytku světa, dnes vyhlásilo kalamitní stav na celém svém území. Důvodem je neustálé sněžení a komplikovaná dopravní situace. Do města mohou vozem jen rekreanti, kteří mají zajištěné ubytování s parkováním. ČTK o tom dnes informoval starosta města Jan Horník (STAN). Kalamitní stav potrvá nejméně do pondělka.
Ilustrační foto

Boží Dar zahalila bílá tma, všechny silnice do města jsou uzavřeny

Husté sněžení a vítr dnes znemožnily dopravu do krušnohorského Božího Daru a způsobily výpadky dodávek elektřiny, kolem poledne bylo bez proudu zhruba 18.500 odběratelů. Odpoledne se podařilo jejich počet snížit. Na silnicích se tvoří sněhové jazyky, na horách i závěje, hasiči zasahovali u nehod na kluzkých vozovkách. Kvůli podvečerní nehodě v Rakousku je pro kamiony neprůjezdný hraniční přechod Dolní Dvořiště na Českokrumlovsku, podle Národního dopravního informačního centra tomu tak bude tři až pět hodin. Osobní auta projedou.Pro kamiony jsou uzavřené některé silnice. Spadlé stromy zastavily provoz i na železnici.
Ilustrační foto

Sněhová kalamita v Čechách: Kamiony blokovaly silnice, skiareály omezily provoz

Sněžení a silný vítr dnes zkomplikovaly dopravu v Libereckém kraji. Pro kamiony nad šest tun silničáři kvůli sněhu do odvolání uzavřeli silnici přes Oldřichovské sedlo z Mníšku na Liberecku do Raspenavy. Silnice se v zimě nesolí, řidiči kamionů musí k cestě do Raspenavy a Hejnic využít silnici 13, která se udržuje chemicky. Kvůli nehodě kamionu byla od dopoledne neprůjezdná i silnice 10 z Kořenova na Harrachov, která vede dál do Polska. Plně obnovit provoz se v tomto úseku podařilo podle ředitele společnosti Silnice LK Petra Šéna před 17:30.
Vánoce

Na Božím Daru začalo razítkování Ježíškovy pošty. Jaké dárky si děti přejí?

Na Božím Daru dnes začalo razítkování Ježíškovy pošty novým příležitostným vánočním razítkem. Pro letošní 25. ročník je na razítku vyobrazena hvězda s kometou a vánoční dárky ve tvaru srdce s textem Boží Dar. Autorem návrhu pro rok 2018 je Pavel Sivko, informovali v tiskové zprávě pracovníci infocentra. V dopise Ježíškovi často děti žádají chytré telefony, tablety, stavebnice Lego nebo různé společenské hry, přejí si ale také zdraví, štěstí a lásku pro celou svou rodinu.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 21 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy